Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WEC: Πρωταθλήτρια η Toyota, νίκη για Alonso στο Σπα

Ελλάδα 18:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WEC: Πρωταθλήτρια η Toyota, νίκη για Alonso στο Σπα

ΑΓΩΝΕΣ

WEC: Πρωταθλήτρια η Toyota, νίκη για Alonso στο Σπα

ΑΓΩΝΕΣ

Οι Fernando Alonso, Sebastien Buemi και Kazuki Nakajima κατέκτησαν τη νίκη στον 6ώρο αγώνα αντοχής του Σπα, στο πλαίσιο του WEC.

Advertisement
Advertisement

Μία νίκη που τους φέρνει σε θέση ισχύος σε ότι αφορά στη μάχη του τίτλου, την ώρα που η Toyota εξασφάλισε τον τίτλο των κατασκευαστών! Όλα αυτά σε ένα Σαββατοκύριακο όπου ο καιρός στα δάση των Αρδεννών αποτέλεσε μεγάλη πρόκληση καθώς είδαμε ακόμα και χιόνι!

Οι συνεχώς μεταβαλλόμενες και ενίοτε ακραίες καιρικές συνθήκες στο Βέλγιο, έφεραν τέσσερις φορές καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας ενώ η δράση ολοκληρώθηκε 11 λεπτά προ του αναμενομένου. Πάντως αυτά δεν εμπόδισαν τους θεατές που συνολικά ξεπέρασαν τις 52 χιλιάδες!

Στην pole position ήταν το No.7 Toyota Gazoo Racing TS050 HYBRID των Mike Conway, Kamui Kobayashi και José Maria Lopez, που μάλιστα είχαν τα ηνία για το πρώτο μισό του αγώνα. Ωστόσο ένα πρόβλημα σε σένσορα του υβριδικού συστήματος που έπρεπε να αντικατασταθεί, τους κόστισε 11 λεπτά και τελικά τους έριξε στην έκτη θέση της κατηγορίας LMP1.

Advertisement
Advertisement

Αυτό έφερε το No.8 Toyota Gazoo Racing TS050 HYBRID των Alonso/Buemi/Nakajima στην κορυφή, όπου και έμειναν μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Η Ιαπωνική ομάδα κατέκτησε τον τίτλο στην LMP1 με έναν αγώνα ακόμα να απομένει για την ολοκλήρωση της Super Season 2018-2019.

Αυτός θα είναι ο θρυλικός 24ωρος αγώνας του Μαν στη Γαλλία, που διεξάγεται στις 15 και 16 Ιουνίου. Ενόψει αυτού, οι νικητές του Σπα απολαμβάνουν βαθμολογικό προβάδισμα 31 πόντων.

Advertisement

Όσο για τον αγώνα του Σπα, τη δεύτερη θέση πήραν οι Gustavo Menezes, Thomas Laurent και Nathanaël Berthon με το No.3 Rebellion R-13, επικρατώντας μετά από μεγάλη μάχη των Stoffel Vandoorne, Mikhail Aleshin και Vitaly Petrov με το No.11 SMP Racing.

Advertisement