Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Video: O Loeb στην «Πράσινη Κόλαση»

Ελλάδα 4:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: O Loeb στην «Πράσινη Κόλαση»

ΑΓΩΝΕΣ

Video: O Loeb στην «Πράσινη Κόλαση»

ΑΓΩΝΕΣ

To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τουρισμού WTCC βρίσκεται ήδη στο Νόρντσλαϊφε για τον 4ο αγώνα της σεζόν. Αυτό μας δίνει την ευκαιρία να χαρούμε για πρώτη φορά τον καλύτερο, ίσως, οδηγό του κόσμου στην πιο δύσκολη πίστα του πλανήτη!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΕΜΠΕΡΙΔΗ (twitter.com/theworldoffroad)

Επιτέλους! Είναι άξιο απορίας πώς δεν το είχαν κάνει πιο πριν: το WTCC πάτησε πόδι στο Νίρμπουργκρινγκ! Και όχι παρακαλώ στη μοντέρνα πίστα GP αλλά στη μεγάλη διαδρομή των 25 χλμ. που περιλαμβάνει το σύγχρονο σιρκουί με την «πράσινη κόλαση» του Νόρντσλαϊφε. Ο όρος «πράσινη κόλαση» να θυμίσουμε ότι ανήκει στον Sir Jackie Stewart…

Μιλάμε για ιστορικό γεγονός από τη στιγμή που ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του WTCC βρίσκεται και ο Sebastien Loeb. Τι θα κάνει ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής WRC και για πολλούς ο καλύτερος συνολικά οδηγός του κόσμου στην πιο απαιτητική, τεχνική και επικίνδυνη πίστα που φτιάχτηκε ποτέ;

Advertisement
Advertisement

Πριν από μερικές ημέρες η Citroën έκανε δοκιμές στο Nordschleife από τις οποίες είναι και τα δύο βίντεο που κυκλοφόρησαν – το ένα με έναν on board γύρο του Loeb, στον οποίο φαίνεται ο Γάλλος να οδηγεί ήδη πολύ κοντά στο όριο.

Το Νόρντσλαϊφε είναι η μοναδική σήμερα πίστα στον κόσμο με χαρακτηριστικά ειδικής διαδρομής ράλλυ, οπότε ο Loeb σίγουρα ελπίζει πολλά στο συγκεκριμένο αγώνα – που είναι ο 4ος γύρος του WTCC – ώστε να πλησιάσει τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Josè Maria Lopez. Ενδιαφέρον αναμένεται να έχει πάντως, τόσο η επίδοση του Loeb όσο και του Yvan Muller που επίσης θεωρείται ένας παντός εδάφους οδηγός. Οι δύο αγώνες του σαββατοκύριακου αποτελούνται από τρεις μόνο γύρους ο καθένας.

Advertisement

«Θέλω να επιστρέψω στις νίκες ή τουλάχιστον να ανέβω στο βάθρο μετά από έναν απογοητευτικό αγώνα στην Ουγγαρία», είπε ο Loeb, όταν όλοι οι οδηγοί του WTCC έκαναν ένα γύρο του Νόρντσλαϊφε με λεωφορείο και συνάντησαν το κοινό, που είναι πολύ θερμό σ’ εκείνη την περιοχή. «Πάμε σε μία πίστα – κόλαση στην οποία είναι συναρπαστικό να οδηγείς. Αν θέλεις να είσαι γρήγορος πρέπει να χρησιμοποιείς όλη την πίστα αλλά το γρασίδι και οι μπαριέρες είναι τόσο κοντά που δεν υπάρχει περιθώριο λάθους».

Τρεις οδηγοί της Citroën, οι Lopez, Loeb και Muller προηγούνται στη βαθμολογία του WTCC μετά από τους τρεις πρώτους αγώνες, ενώ οι τρεις τους μονοπώλησαν και το περυσινό πρωτάθλημα, το οποίο κέρδισε καθαρά ο Αργεντινός και λιγότερο διάσημος από τους τρεις.

Advertisement

Όπως είδαμε από το live timing στα πρώτα δοκιμαστικά, ταχύτεροι ήταν οι Lopez και Loeb οι οποίοι γύριζαν στο 8:41. Με τους πρώτους επίσημους χρόνους στη διαδρομή των 25 χλμ. του Νίρμπουργκρινγκ έχουμε και την πρώτη επίσημη σύγκριση των αυτοκινήτων του WTCC με τα πολύ ισχυρότερα GT3 που συμμετέχουν στον 24ωρο αγώνα.

Το απόλυτο ρεκόρ της συγκεκριμένης πίστας κατέχει από το 2014 ο Γάλλος Kevin Estre με 8:10.921 στο τιμόνι μίας McLaren 12C GT3.

Advertisement