Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Video: Αυτή είναι η 12C GT Can-Am Edition

Ελλάδα 3:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Αυτή είναι η 12C GT Can-Am Edition

ΑΓΩΝΕΣ

Video: Αυτή είναι η 12C GT Can-Am Edition

ΑΓΩΝΕΣ

Η συμπλήρωση μισού αιώνα ζωής για τη McLaren προσφέρει συνεχείς συγκινήσεις για όλους τους φίλους της αυτοκίνησης. Του Πάνου Σεϊτανίδη (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50 χρόνια της, η βρετανική εταιρεία θα τιμήσει το ετήσιο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, με πληθώρα αγωνιστικών της μοντέλων του παρελθόντος να παρελαύνουν προς τέρψη του κοινού.

Μάλιστα, θα αναβιώσει το όνομα Can-Am, με τη παρουσίαση της 12C GT Can-Am Edition. Η McLaren έχει μακρά ιστορία στο θεσμό, όπου πανηγύρισε πέντε σερί παγκόσμια πρωταθλήματα, από το 1969 έως το 1974, με ονόματα όπως αυτό του ιδρυτή της, Μπρους ΜακΛάρεν να βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Η M8D Can-Am αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη νέα και πανίσχυρη 12C GT Can-Am Edition, με τα δύο φανταχτερά αγωνιστικά οχήματα να συμπρωταγωνιστούν στο βίντεο που σας παραθέτουμε.

Advertisement
Advertisement

Το νέο ανήσυχο πνεύμα της McLaren, ίσως το θυμάστε από μία πρώτη ενημέρωση που σας είχαμε κάνει σχετικά, τον περασμένο Νοέμβριο. Φέρει τον V8 χωρητικότητας 3.8 lt twin-turbo κινητήρα που συναντάμε και στη 12C GT3 – χωρίς όμως περιορισμούς. Ως αποτέλεσμα, φτάνει τα 630 PS, με ακόμα πιο βελτιωμένο αεροδυναμικό πακέτο ώστε να παρέχει περισσότερη κάθετη δύναμη. Είναι άλλωστε χαρακτηριστική η τεράστια πίσω αεροτομή.

Όπως ανακοίνωσε η βρετανική εταιρεία, θα κατασκευάσει μόνο 30 κομμάτια από την πιο ισχυρή της 12C που είναι και το πρώτο της δημιούργημα από το 1972 που τιτλοφορείται «Can-Am». Όσο για το κόστος της, «μόλις» 470 χιλιάδες ευρώ…[nggallery id=2497]