Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Video: Ατύχημα με 28 τραυματίες στη Daytona!

Ελλάδα 14:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Ατύχημα με 28 τραυματίες στη Daytona!

ΑΓΩΝΕΣ

Video: Ατύχημα με 28 τραυματίες στη Daytona!

ΑΓΩΝΕΣ

Με άσχημο τρόπο ξεκίνησε η σεζόν για το εξαιρετικά δημοφιλές στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, πρωτάθλημα NASCAR. Σήμερα Κυριακή 24/2 διεξάγονται τα 500 μίλια της Daytona για το Sprint Cup, τη κορυφαία δηλαδή κατηγορία. Ένα 24ωρο νωρίτερα έγινε ο αγώνας του Nationwide Series, του δεύτερου τη τάξη θεσμού και το φινάλε του ήταν χαοτικό! Στον 115ο και τελευταίο γύρο υπήρξε συγκλονιστικό ατύχημα, που ξεκίνησε από την επαφή του περυσινού πρωταθλητή στο Sprint Cup, Μπραντ Κεσελόφσκι και του Ρίγκαν Σμιθ.

Advertisement
Advertisement

Αυτή προκάλεσε πολλαπλές συγκρούσεις ανάμεσα σε 12 αγωνιστικά οχήματα, με εκείνο του πρωτοεμφανιζόμενου στο θεσμό, Κάιλ Λάρσον, να εκτοξεύεται στον αέρα. Αυτό σταμάτησε στον προστατευτικό φράχτη που χρησιμοποιείται στις οβάλ πίστες και πραγματικά διαλύθηκε, με τον κινητήρα, την εμπρός ανάρτηση, τροχούς και θραύσματα να μένουν στη κερκίδα!

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό θεατών, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν θύματα. Μόνο 14 εκ των τραυματιών διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, δύο εκ των οποίων σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση. Σε ότι αφορά στους οδηγούς, δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, ούτε καν του Λάρσον που… προσγειώθηκε με το μισό αυτοκίνητο!
[nggallery id=1920]
«Δεν είμαι σίγουρος για το τι συνέβη. Δέχθηκα μερικά δυνατά χτυπήματα και όταν τελείωσαν όλα διαπίστωσα πως έλειπε ο κινητήρας μου», δήλωσε ο 20χρονος γεννημένος στο Σακραμέντο Αμερικανό-ιάπωνας που έτρεχε με τη Chevrolet Camaro με το #32 και πρέπει να σημειωθεί πως πραγματοποιούσε τη πρώτη του εμφάνιση στο θεσμό. Θα τη θυμάται σίγουρα για καιρό.

Μέσα στο χάος, ο έμπειρος Τόνι Στιούαρτ ήταν εκείνος που είδε πρώτος τη καρό σημαία αλλά έχοντας δει πάρα πολλά τα μάτια του στη πλούσια καριέρα του στο NASCAR, έδωσε μαθήματα αντίδρασης, τόσο με την επιλογή του να μη πανηγυρίσει τη νίκη, όσο και με τις πρώτες του δηλώσεις μετά το ατύχημα.

Advertisement
Advertisement

«Πάντα ξέρουμε πως ο μηχανοκίνητος αθλητισμός κρύβει κινδύνους αλλά αυτό είναι ένα ρίσκο το οποίο εμείς παίρνουμε συνειδητά. Είναι δύσκολο όμως όταν εμπλέκονται στα ατυχήματα και θεατές. Όσο και να θέλουμε να γιορτάσουμε αυτή τη νίκη που είναι πολύ σημαντική για εμάς, ανησυχώ για τους συναδέλφους μου και τους θεατές στη κερκίδα και μόνο αυτό έχω στο μυαλό μου. Τα είδα όλα από τους καθρέφτες μου και δεν ήταν ωραίο το θέαμα», σχολίασε ο 41 ετών πολύ-πρωταθλητής του NASCAR.

Παρά τα όσα συνέβησαν στον αγώνα του Nationwide, ο εναρκτήριος εκ των 36 γύρων του φετινού Sprint Cup θα λάβει κανονικά χώρα, με τους διοργανωτές να προχωρούν ήδη σε επισκευές στον κατεστραμμένο φράκτη.

Στη pole position του 55ου αγώνα των 500 μιλίων της Ντεϊτόνα, θα βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία του NASCAR μία γυναίκα: η Ντάνικα Πάτρικ!

Advertisement

Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)