Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Τραγικό δυστύχημα στη Formula 2 (video)

Ελλάδα 1:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τραγικό δυστύχημα στη Formula 2 (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Τραγικό δυστύχημα στη Formula 2 (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Μαύρη μέρα για τον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό που θρηνεί την απώλεια του Antoine Hubert.

Advertisement
Advertisement

Ο Γάλλος έχασε τη ζωή του σε ένα τραγικό δυστύχημα κατά τη διάρκεια του αγώνα της Formula 2 στην πίστα του Σπα. Όλα ξεκίνησαν όταν ο γεννημένος στη Λυών οδηγός είχε επαφή με τον Giuliano Alesi στην περίφημη Eau Rouge.

Το μονοθέσιο της Arden κατέληξε στον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά και επέστρεψε στην αγωνιστική διαδρομή όπου και χτυπήθηκε από το επερχόμενο μονοθέσιο του οδηγού της Sauber Junior Team, Juan Manuel Correa.

Ο αγώνας σταμάτησε και οι εμπλεκόμενοι μεταφέρθηκαν αρχικά στο ιατρικό κέντρο της πίστας και εν συνεχεία στο νοσοκομείο της Λιέγης. Παρότι οι αρχικές αναφορές έλεγαν πως οι οδηγοί είχαν τις αισθήσεις τους, η ανακοίνωση της FIA σκόρπισε θλίψη καθώς επιβεβαίωνε πως ο Hubert είχε υποκύψει στα τραύματά του.

Advertisement
Advertisement

Η ανακοίνωση της FIA ανέφερε:
«Η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού (FIA) μετά λύπης ενημερώνει για το σοβαρό συμβάν στο οποίο ενεπλάκησαν τα μονοθέσια #12, #19 και #20, που έλαβε χώρα στις 17:07 στις 31/8/2019 κατά τη διάρκεια του αγώνα Sprint της Formula 2 στο Σπα, δέκατο-έβδομο γύρο της σεζόν.
Το ιατρικό επιτελείο έσπευσε στη σκηνή του ατυχήματος και οι οδηγοί μεταφέρθηκαν άμεσα στο ιατρικό κέντρο.
Ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης, η FIA
μετά λύπης ενημερώνει πως ο οδηγός του μονοθεσίου #19, Antoine Hubert, υπέκυψε στα τραύματά του και πέθανε στις 18:35.
Ο οδηγός του μονοθεσίου #12, Juan
Manuel Correa, είναι σε σταθερή κατάσταση και βρίσκεται στο νοσοκομείο CHU της Λιέγης. Θα υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση όταν υπάρχουν νέες πληροφορίες για την πορεία της υγείας του.
Ο οδηγός του μονοθεσίου #20, Giuliano
Alesi, υποβλήθηκε σε εξετάσεις στο ιατρικό κέντρο και είναι καλά στην υγεία του».

Advertisement

Ο Hubert ήταν 22 ετών και θεωρούνταν μεγάλο ταλέντο. Πέρυσι κατέκτησε τον τίτλο στο GP3 Series και φέτος αγωνιζόταν στη Formula 2, έχοντας στο ενεργητικό του δύο νίκες – στο Μονακό και τη Γαλλία.