Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Το Red Bull Air Race «προσγειώνεται» στο Άσκοτ

Ελλάδα 19:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Red Bull Air Race «προσγειώνεται» στο Άσκοτ

ΑΓΩΝΕΣ

Το Red Bull Air Race «προσγειώνεται» στο Άσκοτ

ΑΓΩΝΕΣ

O Paul Bonhomme φιλοδοξεί να διατηρήσει την πρωτοπορία στη βαθμολογία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Red Bull Air Race, καθώς αυτό επισκέπτεται αυτό το Σαββατοκύριακο την έδρα του Βρετανού, το Άσκοτ.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Η εντυπωσιακή νίκη του πριν από ένα χρόνο στο Άσκοτ, παρά τους ισχυρούς ανέμους που επηρέασαν εκείνο τον αγώνα αλλά και την πίεση από τον συμπατριώτη του, Nigel Lamb, αποτέλεσε μία από τις καλύτερες στιγμές του στη σεζόν. Όμως ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009 και του 2010, που κέρδισε τους δύο πρώτους φετινούς αγώνες, ξέρει πως η φετινή αερομαχία πάνω από τον θρυλικό ιππόδρομο δεν θα είναι εύκολη.

Ο Αυστριακός Hannes Arch είναι σε φόρμα, ο Αυστραλός Matt Hall επιδεικνύει εντυπωσιακή σταθερότητα και σε συνδυασμό με το νέο νοκ-άουτ σύστημα διεξαγωγής των αγώνων που κρύβει εκπλήξεις, απαγορεύουν κάθε πρόβλεψη για την Κυριακή. Το ταχύτερο μηχανοκίνητο σπορ του πλανήτη όπου οι 14 συμμετέχοντες πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις, δεν είχε ποτέ άλλοτε τόσο ανταγωνισμό καθώς 6 πιλότοι έχουν ακόμα ελπίδες για τον τίτλο.

Advertisement
Advertisement

Bonhomme-Ascot14-race-b640

“Θα είναι δύσκολο να επικρατήσω στο Άσκοτ“, λέει ο Bonhomme που στη Βουδαπέστη αρκέστηκε στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Arch, και πλέον έχει 34 βαθμούς έναντι 29 του Αυστριακού και του Hall. “Όποιος καταφέρει να νικήσει στο Άσκοτ, θα έχει αναμφίβολα κοπιάσει γι’ αυτή την επιτυχία. Με το νέο σύστημα, οποιοσδήποτε πιλότος μπορεί να αποδειχθεί πολύ γρήγορος στους νοκ-άουτ γύρους και να φέρει ανατροπές. Δεν θα είναι λοιπόν μάχη για τρεις“.

Ο Bonhomme που είναι ο πιο επιτυχημένος πιλότος στην ιστορία του σπορ αφού έχει πανηγυρίσει τη νίκη σε 17 από τις 62 αερομαχίες, ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν. Επιβλήθηκε στους δύο πρώτους σταθμούς στο καλεντάρι, στο Άμπου Ντάμπι και την Τσίμπα της Ιαπωνίας. Στη συνέχεια ο Arch νίκησε στο Ρόβινι της Κροατίας αλλά και στον εντυπωσιακό αγώνα που διεξήχθη τον προηγούμενο μήνα στην Βουδαπέστη, παρότι ο Matt Hall ήταν αήττητος μέχρι τον τελικό στην ουγγρική πρωτεύουσα.

Ο Hannes Arch εν δράσει, πέρυσι στο Άσκοτ

Ο Hannes Arch εν δράσει, πέρυσι στο Άσκοτ

Advertisement

Για τον Arch, ο αγώνας του Άσκοτ θα αποτελέσει προσωπική ρεβάνς για την περυσινή κακή του εμφάνιση, που μείωσε δραματικά τις ελπίδες του για τον τίτλο, τον οποίο έχασε τελικά από τον Lamb.

Θα ήθελα πολύ να νικήσω τους Paul και Nigel μέσα στην έδρα τους. Έκανα πολλά λάθη εκεί πέρυσι. Ελπίζω οι Βρετανοί να έχουν άγχος μπροστά στους συμπατριώτες τους κι εγώ να συνεχίσω τις καλές εμφανίσεις“, σχολίασε ο Arch που πέρυσι περιορίστηκε στην όγδοη θέση.

Advertisement

Ο Lamb που πέρυσι πραγματοποίησε μία αλάνθαστη εμφάνιση που τον έφερε πιο κοντά στον τίτλο, αισιοδοξεί πως αυτός ο αγώνας θα αυξήσει τις πιθανότητές του να υπερασπιστεί τα κεκτημένα. “Μία νίκη στο Άσκοτ θα μπορούσε να αποδειχθεί η τονωτική ένεση που χρειάζομαι“, είπε χαρακτηριστικά.

O Paul Bonhomme προηγείται στη βαθμολογία

O Paul Bonhomme προηγείται στη βαθμολογία

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

1. Paul Bonhomme (Μ. Βρετανία) 34 πόντοι, 2 Hannes Arch (Αυστρία) 29, 3. Matt Hall (Αυστραλία) 29, 4. Martin Sonka (Τσεχία) 16, 5. Pete McLeod (Καναδάς) 14, 6. Nigel Lamb (Μ. Βρετανία) 13, 7. Matthias Dolderer (Γερμανία) 13, 8. Michael Goulian (Η.Π.Α.) 8, 9. Nicolas Ivanoff (Γαλλία) 6, 10. Peter Besenyei (Ουγγαρία) 5, 11. Yoshihide Muroya (Ιαπωνία) 4, 12. Kirby Chambliss (ΗΠΑ) 2, 13. Juan Velarde (Ισπανία) 0, 14. Francois Le Vot (Γαλλία) 0

Advertisement

McLeod-Ascot-pole-c640

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ RED BULL AIR RACE

Στο Red Bull Air Race, το επίσημο παγκόσμιο πρωτάθλημα Fédération Aéronautique Internationale (FAI), συμμετέχουν οι 14 καλύτεροι πιλότοι ακροβατικών του κόσμου. Είναι ένα μηχανοκίνητο σπορ που συνδυάζει ταχύτητα, ακρίβεια και ικανότητα. Οι πιλότοι, με τη βοήθεια των πιο ευέλικτων και ελαφριών αγωνιστικών αεροπλάνων, διαγωνίζονται σε μια εναέρια πίστα οριοθετημένη από πυλώνες γεμάτους με αέρα, ύψους 25 μέτρων. Ο πρώτος αγώνας έγινε το 2003 και δύο χρόνια μετά, θεσπίστηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.redbullairrace.com