Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Το Ράλι Ντακάρ μετακομίζει στη Σαουδική Αραβία

Ελλάδα 18:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Ράλι Ντακάρ μετακομίζει στη Σαουδική Αραβία

ΑΓΩΝΕΣ

Το Ράλι Ντακάρ μετακομίζει στη Σαουδική Αραβία

ΑΓΩΝΕΣ

Η φημολογία των τελευταίων εβδομάδων αποδείχθηκε πως ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα και οι διοργανωτές του περίφημου Ράλι Ντακάρ ανακοίνωσαν με κάθε επισημότητα πως ο αγώνας του 2020 θα λάβει χώρα στη Σαουδική Αραβία!

Advertisement
Advertisement

Ήταν γνωστό πως η ASO «ψαχνόταν» σε άλλες ηπείρους αφού φέτος ο αγώνας έγινε σε… διαδρομή ανάγκης, μόνο σε εδάφη του Περού, αφού αποδείχθηκε πως ο θρυλικός μαραθώνιος μάλλον είχε ολοκληρώσει τον κύκλο του στη Νότια Αμερική.

Ένας κύκλος που άνοιξε το 2009 όταν για λόγους ασφαλείας το Ράλι Ντακάρ έφυγε από την Αφρική και τελικά έκλεισε δέκα χρόνια μετά. Πάμε όμως στο αύριο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η συμφωνία με τη χώρα της Μέσης Ανατολής αναμένεται να είναι πενταετής.

Φυσικά, τίποτα δεν θα γινόταν αν δεν υπήρχε ο Πρίγκιπας Muhammad Bin Salman, που έχει βαλθεί να μετατρέψει αυτή την εσωστρεφή χώρα σε ενδιαφέροντα ταξιδιωτικό προορισμό. Και μέσω του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ανοίγει παράθυρο στον κόσμο. Πρώτα με τη διεξαγωγή ePrix της Formula E, τώρα με το Ράλι Ντακάρ.

Advertisement
Advertisement

Σχετικά με την μεταφορά της φημισμένης δοκιμασίας στη Σαουδική Αραβία, μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της χώρας, Πρίγκιπας Khalid Bin Sultan Abdullah Al Faisal: «Πάντα ήθελα να λάβω μέρος στο Ντακάρ. Και καθώς δεν έχω την ευκαιρία να πραγματοποιήσω αυτή τη φιλοδοξία, τώρα προσπαθώ να πραγματοποιήσω ένα ακόμα μεγαλύτερο όνειρο: να δούμε το Ντακάρ στη Μέση Ανατολή».

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον αγώνα θα ανακοινωθούν στις 25 Απριλίου αν και είναι δεδομένο πως οι αγωνιστικές δοκιμασίες θα απλώνονται στην έρημο Rub al-Khali.

Advertisement