Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

To ντεμπούτο του Θωμά Κρασώνη στο Nascar Whelen Euro Series

Ελλάδα 10:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To ντεμπούτο του Θωμά Κρασώνη στο Nascar Whelen Euro Series

ΑΓΩΝΕΣ

To ντεμπούτο του Θωμά Κρασώνη στο Nascar Whelen Euro Series

ΑΓΩΝΕΣ

Η αυλαία του πρωταθλήματος Nascar Whelen Euro Series άνοιξε με τους δύο πρώτους αγώνες της σεζόν να διεξάγονται στη Βαλένθια της Ισπανίας, με τη συμμετοχή και του δικού μας Θωμά Κρασώνη!

Advertisement
Advertisement

Ο 18χρονος συμμετείχε στην πρεμιέρα που έλαβε χώρα στο σιρκουί Ρικάρντο Τόρμο, σε έναν άγνωστο για εκείνον θεσμό, με έντονο ανταγωνισμό. Το άγχος ήταν εύλογο και τα λάθη στον γρήγορο γύρω των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου τον περιόρισαν στην 21η θέση του grid – ανάμεσα σε 32 οδηγούς που εκκίνησαν στους αγώνες της κατηγορίας Elite 2.

Πραγματοποιώντας πολύ καλή εκκίνηση γρήγορα πέρασε τους πιο αργούς οδηγούς και βρέθηκε μέσα στο τρενάκι που διεκδικούσε τις θέσεις 13-18. Οδηγώντας με υπομονή, αξιοποιώντας τον καλό του ρυθμό χωρίς να παίρνει υπερβολικά ρίσκα, κατάφερε να προσπεράσει άλλους τρεις αντιπάλους και να ολοκληρώσει τον αγώνα στην 15η θέση.

Έχοντας ήδη πάρει το… βάπτισμα του πυρός, ο Θωμάς εκκίνησε 21σος και στον δεύτερο αγώνα, έχοντας όμως ήδη αποκτήσει περισσότερη εξοικείωση με την αγωνιστική Ford Mustang. Κι αυτό φάνηκε στον αγώνα, όπου μέσα σε 15 γύρους ο Κρασώνης κατάφερε να περάσει 10 αυτοκίνητα και να τερματίσει οριακά εκτός της πρώτης δεκάδας, συγκεντρώνοντας συνολικά 50 βαθμούς. Επίδοση που τον φέρνει στην έβδομη θέση της βαθμολογίας της κατηγορίας όπου ισοβαθμεί με άλλους δύο οδηγούς.

Advertisement
Advertisement

«Ήταν μία απίστευτη εμπειρία! Ο αγώνας ήταν πολύ ευχάριστος, ειδικά την Κυριακή, όταν και αισθανόμουν πραγματικά πολύ άνετα μέσα στο αυτοκίνητο μου. Με εντυπωσίασε η προσέλευση των θεατών, καθώς στην πίστα της Βαλένθια βρέθηκαν περισσότεροι από 30.000 θεατές την Κυριακή! Ανυπομονώ για τον επόμενο αγώνα στην Ιταλία», τόνισε ο Έλληνας οδηγός.

Ο δεύτερος διπλός αγώνας του Πρωταθλήματος Nascar Whelen Euro Series θα διεξαχθεί στις 11 και 12 Μάϊου στην πίστα Franciacorta της Ιταλίας.

Advertisement