Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Ράλι Ντακάρ 2020

Ελλάδα 1:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Ράλι Ντακάρ 2020

ΑΓΩΝΕΣ

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Ράλι Ντακάρ 2020

ΑΓΩΝΕΣ

Το φετινό Ράλι Ντακάρ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τέσσερις από τις δώδεκα ειδικές διαδρομές του να έχουν ολοκληρωθεί.

Advertisement
Advertisement

Το τρίτο κεφάλαιο του θρυλικού αγώνα που διεξάγεται πλέον στη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα τη Σαουδική Αραβία, αποδεικνύεται εξίσου απαιτητικό, εξίσου σκληρό για πληρώματα και αναβάτες. Ένας μαραθώνιος 7500 χιλιομέτρων με περισσότερα από τα 5000 εξ αυτών να είναι χρονομετρημένα.

Έως τώρα οι συμμετέχοντες κάλυψαν 319 χιλιόμετρα στην ΕΔ1 με αφετηρία τη Τζέντα και προορισμό την Αλ Γουά, άλλα 367 χρονομετρημένα χιλιόμετρα προς τη Νέομ, με την ΕΔ3 να περιλαμβάνει άλλα 404 γύρω από αυτή προτού το καραβάνι βάλει πλώρη για την Αλ Ουλά καλύπτοντας 453 χιλιόμετρα ειδικής.

Advertisement
Advertisement

Τι έχουμε όμως από εδώ και πέρα; Ας τα δούμε ειδική προς ειδική:

Stage 5 – 9 Ιανουαρίου
Συνολικά 563km χωρίζουν Αλ Ουλά και Χαίλ, με την ειδική διαδρομή της ημέρας να καλύπτει 353km από αυτά. Μικρότερες αποστάσεις, αμείωτες δυσκολίες.

Stage 6 – 10 Ιανουαρίου
Ο αγώνας συνεχίζεται με προορισμό τη Ριάντ, σε μία από τις μεγαλύτερες σε μήκος ειδικές διαδρομές του 2020 Ντακάρ– συνολικά 478km χρονομετρημένα, με τη συνολική απόσταση να είναι εξαντλητική αφού αγγίζει τα 830km.

Advertisement

Ημέρα Ανάπαυσης – 11 Ιανουαρίου
Μετά τη μαραθώνια διαδρομή της Παρασκευής, άνθρωποι και μηχανές θα έχουν μία ημέρα ανάπαυσης. Ανασυγκρότησης δυνάμεων για τους αγωνιζόμενους, επισκευών και συντήρησης για τα οχήματά τους, με τη Ριάντ να αποτελεί για μία ημέρα… όαση μέσα σε μία ατέρμονη δοκιμασία.

Advertisement

Stage 7 – 12 Ιανουαρίου
Η δράση αρχίζει ξανά, αυτή τη φορά με προορισμό το Wadi Al Dawasir. Συνολικά 741km, με τα 546 χιλιόμετρα να αποτελούν ειδική διαδρομή.

Stage 8 – 13 Ιανουαρίου
Όλη η δράση απλώνεται γύρω από τη Γουάντι αντ-Νταουασίρ, με τους διοργανωτές να έχουν σχεδιάσει 474 χιλιόμετρα χρονομετρημένης δοκιμασίας, ενώ οι συμμετέχοντες θα καλύψουν συνολικά 713.

Advertisement

Stage 9 – 14 Ιανουαρίου
Το… δεύτερο ημίχρονο του Ντακάρ δεν στερείται δοκιμασιών, με τη Stage 9 να απλώνεται σε 891 χιλιόμετρα και να είναι η μεγαλύτερη του φετινού αγώνα. Από αυτά, τα 415 χιλιόμετρα είναι χρονομετρημένα, με εφαλτήριο τη Γουάντι αντ-Νταουασίρ και προορισμό τη Χαράντ.

Stage 10 – 15 Ιανουαρίου
Ακολουθεί μικρότερη σε μήκος ημέρας, όχι όμως με λιγότερες προκλήσεις και παγίδες. Συνολικά 608km ανάμεσα σε Χαράντ και Shubaytah, με τα 534km από αυτά να αποτελούν την ειδική διαδρομή.

Stage 11 – 16 Ιανουαρίου
Η προτελευταία ημέρα δράσης περιλαμβάνει άλλη μία ατελείωτη δοκιμασία, με εκκίνηση στη Shubaytah και τερματισμό 744km μακριά, στη Χαράντ. Η μάχη με το χρόνο θα αφορά 379k χιλιόμετρα.

Stage 12 – 17 Ιανουαρίου
Με αφετηρία τη Χαράντ, το Ντακάρ μπαίνει στην τελική του ευθεία, με τη διαδρομή προς τη Κιντίγια να αποτελεί την τελευταία δοκιμασία. Μικρότερη σε μήκος αλλά εξίσου επίφοβη για ατυχίες της τελευταίας στιγμής, με τα 374 από τα 447 χιλιόμετρα να είναι χρονομετρημένα.