Live Κίνηση
Περισσότερα
DTM

Τι θα κάνει τελικά η Aston Martin;

Ελλάδα 19:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι θα κάνει τελικά η Aston Martin;

DTM

Τι θα κάνει τελικά η Aston Martin;

DTM

Με το σενάριο της εμπλοκής της στο μαγικό κόσμο της Formula 1 ως κατασκευάστρια υβριδικών μηχανών να απομακρύνεται, φήμες θέλουν την Aston Martin να εξετάζει εμπλοκή σε θεσμό-έκπληξη!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο λόγος για το DTM, το Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού, με τον χρονικό ορίζοντα του εν λόγω σεναρίου να αφορά στο 2020. Με τη Mercedes να αποχωρεί από το σπορ για να επικεντρωθεί στη Formula 1 και τη Formula E, η Aston Martin θα μπορούσε να αποτελέσει αντικαταστάτη. Κι αυτό παρότι στη γκάμα της δεν έχει 2λιτρους υπέρ-τροφοδοτούμενους και 4κύλινδρους κινητήρες όπως αυτοί που ορίζουν οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί του DTM.

Θα μπορούσε όμως να χρησιμοποιεί αγωνιστικά της μοντέλα, εφοδιασμένα με κινητήρες της Honda – σαν αυτούς που χρησιμοποιούνται στο πρωτάθλημα Super GT στην Ιαπωνία.

Advertisement
Advertisement

Ο σύνδεσμος ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι εύλογος: η Red Bull. Βλέπετε η εμβληματική βρετανική μάρκα αποτελεί title sponsor στην ομάδα F1 της αυστριακής εταιρείας ενώ η ιαπωνική εταιρεία θα της προμηθεύει κινητήρια σύνολα.

Σε ρόλο επικεφαλής αναμένεται να βρεθεί ο CEO της Arden, Garry Horner, πατέρας του νυν επικεφαλής της Red Bull Racing Christian Horner, με το αγωνιστικό πρόγραμμα να το «τρέχει» η ελβετική R-Motorsport.

Ήδη έχουμε και υποψήφιους οδηγούς, προφανώς κι αυτοί προερχόμενοι από την «οικογένεια» της Red Bull. Από τον πρώην οδηγό F1 και νυν Formula E Sebastien Buemi, τον Brendon Hartley που συμμετέχει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την Scuderia Toro Rosso αλλά και τους νυν εργοστασιακούς οδηγούς της R-Motorsport Maxime Martin (με εμπειρία μάλιστα από το DTM με τη BMW) και Nicki Thiim.

Advertisement

Περισσότερα αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες ενώ πολλά ακούγονται για αντίστοιχο ενδιαφέρον εταιρειών όπως η Lexus και η Maserati.