Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Στην τελική ευθεία για το SEAJETS Ράλι Ακρόπολις 2017

Ελλάδα 7:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην τελική ευθεία για το SEAJETS Ράλι Ακρόπολις 2017

ΑΓΩΝΕΣ

Στην τελική ευθεία για το SEAJETS Ράλι Ακρόπολις 2017

ΑΓΩΝΕΣ

Μόνο μερικά 24ωρα μας χωρίζουν από τη διεξαγωγή του εθνικού μας αγώνα! Το Seajets Ράλι Ακρόπολις διεξάγεται το προσεχές Σαββατοκύριακο και προσμετρά και φέτος στο ERC, όντας ο τρίτος γύρος του θεσμού!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Το Ράλι Ακρόπολις που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1952, έχει δυστυχώς χάσει τη θέση του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Όμως από το 2014 αποτελεί γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και ο φετινός αγώνας προσμετρά στα έπαθλα των κατηγοριών ERC1, ERC2, ERC3 και ERC Έπαθλο Γυναικών points, όπως και στο Πρωτάθλημα Ομάδων.

Ανάμεσα στις 73 συμμετοχές, είναι και 13 αυτοκίνητα της κορυφαίας κατηγορίας R5. Ανάμεσα στους οδηγούς, ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία Bruno Magalhães, ο Πρωταθλητής των δύο περασμένων ετών Kajetan Kajetanowicz, αλλά και ο νικητής του Ράλι Ντακάρ και πολυπρωταθλητής Μέσης Ανατολής, Nasser Al-Attiyah.

Advertisement
Advertisement

Πρωτοπόρος στη βαθμολογία είναι ο Magalhães, με 17 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, Alexey Lukyanuk που θα απουσιάσει λόγω τραυματισμού. O Πορτογάλος οδηγός επικράτησε στον πρώτο αγώνα της χρονίας στις Αζόρες και κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον δεύτερο, στα Κανάρια Νησιά. Στο Ράλι Ακρόπολις θα αγωνιστεί με ένα Skoda Fabia R5 βαμμένο στα χρώματα της SEAJETS που και φέτος αποτελεί βασικό χορηγό του αγώνα!

Αν και το Ράλι Ακρόπολις δεν προσμετρά στην κατηγορία Νέων, δύο από τους νεαρούς οδηγούς του ERC, o Nikolay Gryazin και ο Buǧra Banaz, θα αγωνιστούν στα ελληνικά χώματα. Ο Gryazin οδηγεί ένα Skoda Fabia R5 στα χρώματα της Sports Racing Technologies, της ομάδας του περυσινού νικητή του αγώνα, Ralfs Sirmacis.

erc_day100033-640

Advertisement

Η διαδρομή του αγώνα δεν έχει αλλαγές σε σχέση με αυτήν του 2016, πλην της μείωσης του μήκους της ΕΔ. 1-4 SEAJETS Gravia κατά 890m από την αφετηρία της. Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως η ειδική διαδρομή 2-5 Άμφισσα, είναι οι πασίγνωστες Καρούτες με αντίθετη φορά (ανηφορική).

Τόσο το Service Park του αγώνα, όσο και οι τελετές Εκκίνησης (Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 18:30) και Τερματισμού (Κυριακή 4 Ιουνίου στις 16:05) θα φιλοξενηθούν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Advertisement

Στοιχεία Αγώνα:
Τελετή Εκκίνησης: 18:30, Παρασκευή 2 Ιουνίου, Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας
Τερματισμός: 16:04, Κυριακή 4 Ιουνίου, Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας
Αρχηγείο Αγώνα: Εντός του Service Park, Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας
Ειδικές Διαδρομές: 12
Μήκος Ειδικών Διαδρομών: 229,74 χλμ. (103,86 χλμ. το πρώτο σκέλος, 126,68 το δεύτερο σκέλος)
Απλή διαδρομή: 456,63 χλμ.
Συνολικά χιλιόμετρα: 686,37
Επιφάνεια: Χώμα