ΑΓΩΝΕΣ

«Επίθεση» Rossi στον Marquez!

Ελλάδα 10:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Επίθεση» Rossi στον Marquez!

ΑΓΩΝΕΣ

«Επίθεση» Rossi στον Marquez!

ΑΓΩΝΕΣ

Πυρ και μανία κατά του Marc Marquez τον οποίο θεωρεί υπαίτιο της απώλειας του παγκόσμιου τίτλου του 2015, ήταν μετά το τέλος του MotoGP της Βαλένθια ο Valentino Rossi.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Μετά την κοκορομαχία των δύο στη Μαλαισία, ο Rossi αναγκάστηκε να εκκινήσει τελευταίος στον αγώνα με τον οποίο έκλεισε η αυλαία της σεζόν. Εύλογα, παρά τη μεγάλη αντεπίθεσή του, δεν κατάφερε να βρεθεί ψηλότερα από την τέταρτη θέση.

Έτσι ο Ιταλός έμεινε πέντε πόντους πίσω από τον ομόσταυλό του στη Yamaha, νικητή στο σιρκουί Ρικάρντο Τόρμο και πλέον… πρωταθλητή, Jorge Lorenzo.

Advertisement
Advertisement

«Αυτή η μάχη τίτλου μπορούσε να είναι μία από τις καλύτερες των τελευταίων ετών, θα μπορούσε να κριθεί στον πόντο ανάμεσα σε μένα και τον Jorge. Όμως δυστυχώς, στους τελευταίους τρεις αγώνες κάτι άλλαξε, συνέβη κάτι που δεν περίμενε ποτέ κανείς. Ο Marc Marquez αποφάσισε να προστατεύει τον Lorenzo και να τον βοηθήσει να κερδίσει τον τίτλο. Το πρόβλημα ξεκίνησε στο Φίλιπ Άιλαντ και γινόταν ολοένα και χειρότερη η κατάσταση. Όταν την Τρίτη ήταν πλέον δεδομένο πως θα εκκινούσα τελευταίος, ήξερα πως είχα χάσει τον τίτλο γιατί ήξερα πως ο Marquez θα ήθελε να τελειώσει τη δουλειά και να προστατεύσει ξανά τον Lorenzo. Έτσι κι έγινε. Ο αγώνας αυτός ήταν ντροπιαστικός. Ο τελευταίος γύρος ήταν πολύ κακός για το σπορ. Ήμουν έτοιμος να χάσω το πρωτάθλημα από τον Jorge, που είναι πάντα γρήγορος. Όμως δεν ήταν δίκαιο να το χάσω με αυτό τον τρόπο. Αν δείτε τους αγώνες του Marc Marquez τα τελευταία δύο χρόνια, πάντα προσπαθεί να προσπεράσει στον τελευταίο γύρο. Τώρα γιατί δεν το έκανε; Ο Pedrosa ήταν πολύ πίσω τους και στους τελευταίους γύρους τους έφτασε. Ήταν ταχύτερος του Jorge αλλά ο Marc Marquez απλά περίμενε. Ήταν ξεκάθαρο. Και δυσκολεύομαι να κατανοήσω γιατί τον προστατεύει η Honda. Δεν ξέρω πως μπορεί ένας κατασκευαστής να συμφωνήσει με τις κινήσεις ενός αναβάτη που αφήνει τη Yamaha να κερδίσει και μάχεται μόνο κόντρα στον teammate του. Ειλικρινά, δεν το καταλαβαίνω», είπε ο Rossi.

rossi-valencia15-c640tall

Διαβάστε τι έγινε στον αγώνα της Βαλένθια, την τελική κατάταξη αλλά και την τελική βαθμολογία της σεζόν, πατώντας εδώ.