Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Red Bull Air Race: Νίκη Hall και στη Γερμανία

Ελλάδα 10:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Red Bull Air Race: Νίκη Hall και στη Γερμανία

ΑΓΩΝΕΣ

Red Bull Air Race: Νίκη Hall και στη Γερμανία

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Αυστραλός Matt Hall στέρησε στον Γερμανό Matthias Dolderer τη δυνατότητα να πανηγυρίσει εντός έδρας, καθώς ήταν εκείνος που πήρε τη νίκη στον αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Red Bull Air Race που έγινε στο EuroSpeedway Lausitz. Έτσι πάμε σε μία μονομαχία για δύο στους τελευταίους δύο αγώνες της σεζόν.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/seitanf1)

Ο Hall ανέβασε ψηλά τον πήχη σημειώνοντας τον εκπληκτικό χρόνο 53.642 sec στο «Final 4». Παρά την υποστήριξη των συμπατριωτών του, οι φωνές των οποίων σχεδόν κάλυπταν τους ήχους των κινητήρων των αεροπλάνων, το 54.417 που πέτυχε ο Dolderer ήταν αρκετό μόνο για τη δεύτερη θέση. Ακολούθησε ο Καναδός Pete McLeod στο πρώτο του φετινό βάθρο.

Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη αερομαχία με τους Hall-Dolderer να καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις, με τον Αυστραλό να ροκανίζει σταθερά το προβάδισμα που ο Γερμανός έχει αποκτήσει από τον περασμένο Απρίλιο. Το αποτέλεσμα αυτό επέτρεψε στον Αυστραλό που ήταν δεύτερος στην τελική βαθμολογία του 2015, να προσπεράσει στην κατάταξη τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2008, Hannes Arch. Κανένας εκ των δύο δεν μπορεί να φτάσει τον Dolderer σε έναν μόλις αγώνα, έχουμε όμως δύο ακόμα μέχρι να κλείσει η αυλαία της φετινής σεζόν. Η δραματική μάχη θα συνεχιστεί στο Indianapolis Motor Speedway που συμπεριλαμβάνεται φέτος για πρώτη φορά στο καλεντάρι αλλά και στο Las Vegas. Στους εντός έδρας αγώνες για τον τέταρτο της βαθμολογίας, Αμερικανό Kirby Chambliss.

Advertisement
Advertisement

rbar-lausitz16-podium-a640

«Αυτή η πίστα ταίριαζε το στιλ μου και έχω βρει πλέον ρυθμό. Το πλάνο μου είναι να αποφύγω τα λάθη και να είμαι πάντα γρήγορος», είπε ο Hall. «Δεν έχω τίποτα να χάσω. Έχω υπάρξει ξανά δεύτερος στην τελική βαθμολογία και έχω διεκδικήσει ξανά τη νίκη στο Λας Βέγκας – ο Matthias όχι. Θα προσεγγίσω κάθε αγώνα ξεχωριστά και θα δούμε τι θα συμβεί».

Στη Challenger Class, ο Γερμανός Florian Berger ξεσήκωσε το κινητό στο EuroSpeedway Lausitz, κατακτώντας εντός έδρας την πρώτη του νίκη!

Advertisement

Τα αποτελέσματα του Lausitz:
1. Matt Hall (AUS), 2. Matthias Dolderer (GER), 3. Pete McLeod (CAN), 4. Martin Sonka (CZE), 5. Hannes Arch (AUT), 6. Michael Goulian (USA), 7. Nicolas Ivanoff (FRA), 8. Kirby Chambliss (USA), 9. Juan Velarde (ESP), 10. Nigel Lamb (GBR), 11. Petr Kopfstein (CZE), 12. François Le Vot (FRA), 13. Peter Podlunšek (SLO), 14. Yoshihide Muroya (JPN)