Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

RBAR: Νικητής ο Dolderer στο θρίλερ της Βουδαπέστης

Ελλάδα 2:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

RBAR: Νικητής ο Dolderer στο θρίλερ της Βουδαπέστης

ΑΓΩΝΕΣ

RBAR: Νικητής ο Dolderer στο θρίλερ της Βουδαπέστης

ΑΓΩΝΕΣ

Στον 70ο αγώνα στην ιστορία του Red Bull Air Race που έγινε στη Βουδαπέστη, ο Γερμανός πιλότος Matthias Dolderer έκανε ένα ακόμα βήμα προς τον Παγκόσμιο Τίτλο, επικρατώντας σε μία αερομαχία που ολοκληρώθηκε πρόωρα λόγω κακοκαιρίας. Ο Αυστριακός Hannes Arch και ο Αυστραλός Matt Hall συμπλήρωσαν το βάθρο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Μπορεί να μην είχε τη συνήθη διάρκεια αλλά δεν έλειψαν οι συγκινήσεις από τον αγώνα του Red Bull Air Race στη Βουδαπέστη. Ο Dolderer σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στον «Γύρο των 8», που έμελλε να αποδειχθεί καθοριστικός, υπό συνθήκες που σύμφωνα με τους πιλότους ήταν οι χειρότερες που θυμούνται σε ημέρα αγώνα. Εξαιτίας αυτού και με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των πιλότων, δεν ολοκληρώθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα. Το «Final 4» ματαιώθηκε και έτσι ο Dolderer αναδείχθηκε νικητής χάρη στο χρόνο 58.653 που σημείωσε στους «8», με τον Arch να σταματάει τα χρονόμετρα στο 58.942 και τον Matt Hall στο 59.236.

Η βροχή δεν πτόησε τους 20.000 θεατές που παρακολουθούσαν από τις δύο όχθες του Δούναβη τον εβδομηκοστό αγώνα του Red Bull Air Race. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ακόμα χειρότερες το Σάββατο, με αποτέλεσμα τη ματαίωση των κατατακτήριων δοκιμών, πράγμα που σήμαινε πως με περιορισμένο χρόνο στα πηδάλια, οι πιο έμπειροι πιλότοι θα είχαν πλεονέκτημα στην πιο απαιτητική εναέρια διαδρομή του πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

Βάσει κανονισμών, όταν ο αγώνας ολοκληρώνεται στον «Γύρο των 8», απονέμεται το 75% των βαθμών. Με τη δεύτερη νίκη του φέτος αλλά και γενικά στην καριέρα του στο θεσμό, ο Dolderer ανέβασε τη βαθμολογική του συγκομιδή στους 41.25 πόντους και είναι 12.25 βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο Arch.

RBAR-Budapest16-podium-a640

«Ήταν τρελές οι συνθήκες, με τη βροχή και τον ισχυρό άνεμο. Έχοντας πάρει ποινή στην πρώτη μου πτήση, φοβόμουν πως θα εξελισσόταν σε άσχημο Σαββατοκύριακο. Όμως η δεύτερη πτήση μου ήταν πολύ καλή», είπε ο Dolderer που εκθείασε την ομάδα του για την υποστήριξη σε ένα δύσκολο διήμερο.

Advertisement

Ο Dolderer πήρε και το βραβείο της DHL για τον ταχύτερο γύρο, το οποίο έχει θεσπιστεί φέτος και δίνει νέα διάσταση στην ταχύτητα των πτήσεων στο Red Bull Air Race. Σε κάθε αγώνα κατέληξε και σε διαφορετικά χέρια, με τους Dolderer, Arch, Hall αλλά και τον Τσέχο Martin Sonka να βρίσκονται σε αυτή την τιμητική θέση.

Λόγω της κακοκαιρίας, ματαιώθηκε το Challenger Cup, ένας υποστηρικτικός θεσμός που θεσπίστηκε το 2014 για να βοηθήσει τη νέα γενιά πιλότων να εξελίξουν τις ικανότητές τους και να αποκτήσου τις απαιτούμενες εμπειρίες για να προβιβαστούν στη Master Class.

Advertisement

RBAR-Budapest16-a640tall

Τα αποτελέσματα της Βουδαπέστης:
1. Matthias Dolderer (GER), 2. Hannes Arch (AUT), 3. Matt Hall (AUS) 4. Kirby Chambliss (USA), 5. Yoshihide Muroya (JPN) 6. Nigel Lamb (GBR) 7. Nicolas Ivanoff (FRA) 8. Juan Velarde (ESP) 9. Pete McLeod (CAN) 10. Michael Goulian (USA) 11. Petr Kopfstein (CZE) 12. Peter Podlunsek (SLO) 13. Martin Sonka (CZE) 14. Francois Le Vot (FRA)