Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

RBAR: Κατέκτησε τον Παγκόσμιο Τίτλο ο Dolderer!

Ελλάδα 5:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

RBAR: Κατέκτησε τον Παγκόσμιο Τίτλο ο Dolderer!

ΑΓΩΝΕΣ

RBAR: Κατέκτησε τον Παγκόσμιο Τίτλο ο Dolderer!

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Γερμανός Matthias Dolderer έγινε ο νέος ήρωας της Ινδιανάπολης, πανηγυρίζοντας τη νίκη στον πρώτο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Red Bull Air Race που έγινε στη θρυλική Indianapolis Motor Speedway – κατακτώντας έτσι και τον τίτλο του 2016!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/seitanf1)

Περισσότεροι από 60.000 θεατές τον είδαν να γράφει ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος που πήρε τίτλο στον συναρπαστικό αυτό θεσμό. Το βάθρο συμπλήρωσαν ο πρωταθλητής του 2014, Nigel Lamb, και ο εκπρόσωπος της Βόρειας Αμερικής, Pete McLeod.

Ο Dolderer που κόπιαζε πέντε σεζόν για να φτάσει σε αυτή τη επιτυχία, είχε το πάνω χέρι στη βαθμολογία από τον Απρίλιο και την παρθενική του νίκη στο θεσμό, που ήρθε στην Αυστρία. Με κομμένη την ανάσα, το κοινό στις κερκίδες παρακολουθούσε τις προσπάθειες του Matt Hall, του μοναδικού πιλότου που μπορούσε να στερήσει τον τίτλο από τον Dolderer, με τον Αυστραλό να προκρίνεται στο Final 4. Όμως στην τελική του πτήση τα έδωσε όλα και χτύπησε ένα πυλώνα, χάνοντας κάθε ελπίδα για νίκη.

Advertisement
Advertisement

Ο Dolderer δεν σπατάλησε την ευκαιρία και με χρόνο 1.03.335 εξασφάλισε τον τίτλο. Όσο για τον απογοητευμένο Hall, τουλάχιστον εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία, παρότι απομένει μία ακόμα αερομαχία για να κλείσει η σεζόν, στο Λας Βέγκας στις 15-16 Οκτωβρίου.

RBAR-Indy16-dolderer-b640tall

«Είναι απίστευτο! Δουλέψαμε πολύ σκληρά και το όνειρο μας έγινε πραγματικότητα», είπε εκστασιασμένος ο Dolderer, που έγινε ο πρώτος πιλότος στην ιστορία του σπορ, που ανακηρύχθηκε πρωταθλητής πριν καν διεξαχθεί ο τελευταίος γύρος της σεζόν. «Έχω τόσο έντονα συναισθήματα αυτή τη στιγμή, που μου είναι δύσκολο να τα ελέγξω. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους θαυμαστές μου, όλους εδώ στην Ινδιανάπολη αλλά και την ομάδα μου –έχω την καλύτερη ομάδα στον κόσμo»!

Advertisement

Στην κατηγορία Challenger Class, o Luke Czepiela πήρε την παρθενική του νίκη στο θεσμό, που ήταν και η πρώτη για Πολωνό πιλότο!

Τα αποτελέσματα στην Ινδιανάπολη:
1. Matthias Dolderer (GER), 2. Nigel Lamb (GBR), 3. Pete McLeod (CAN), 4. Matt Hall (AUS), 5. Yoshihide Muroya (JPN), 6. Nicolas Ivanoff (FRA), 7. Martin Sonka (CZE), 8. Juan Velarde (ESP), 9. Petr Kopfstein (CZE), 10. Michael Goulian (USA), 11. Peter Podlunšek (SLO), 12. François Le Vot (FRA), 13. Cristian Bolton (CHI), 14. Kirby Chambliss (USA)

Advertisement

RBAR-Indy16-sonka-a640

Η βαθμολογία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος:
1. Matthias Dolderer (GER) 80.25 β., 2. Matt Hall (AUS) 55.75, 3. Hannes Arch (AUT) 41, 4. Nigel Lamb (GBR) 37.75, 5. Nicolas Ivanoff (FRA) 35, 6. Yoshihide Muroya (JPN) 31.5, 7. Martin Šonka (CZE) 31, 8. Pete McLeod (CAN) 30.5 , 9. Kirby Chambliss (USA) 30.25, 10. Michael Goulian (USA) 19.75, 11. Juan Velarde (ESP) 14.25, 12. François Le Vot (FRA) 10, 13. Peter Podlunšek (SLO) 4, 14. Petr Kopfstein (CZE) 2, 15. Cristian Bolton (CHI) 0