Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

RallyCross: Πάλι νίκη ο Ekstrom, πάλι βάθρο ο Kristoffersson!

Ελλάδα 6:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

RallyCross: Πάλι νίκη ο Ekstrom, πάλι βάθρο ο Kristoffersson!

ΑΓΩΝΕΣ

RallyCross: Πάλι νίκη ο Ekstrom, πάλι βάθρο ο Kristoffersson!

ΑΓΩΝΕΣ

Σε μία… επανάληψη όσων έγιναν στον γύρο της Πορτογαλίας, εξελίχθηκε η τρίτη στάση της σεζόν για το εντυπωσιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα RallyCross, που έλαβε χώρα στην πίστα του Χόκενχαϊμ.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instragram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Ως γνωστόν, ο ανερχόμενος θεσμός αφορά πίστες με μεικτές επιφάνειες έτσι οι μισές μάχες λάμβαναν χώρα στο κομμάτι της διαδρομής που χρησιμοποιούνταν το ίδιο Σαββατοκύριακο για τους αγώνες του DTM και οι άλλες μισές σε χωμάτινα κομμάτια εντός αυτής!

Μετά από δύο μέρες γεμάτες θέαμα και απίστευτες κόντρες, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Mattias Ekstrom ήταν αυτός που πανηγύρισε! Ο Σουηδός έκανε το 3 στα 3 και έτσι διεύρυνε το βαθμολογικό του προβάδισμα και αυτό παρότι παράλληλα με τους αγώνες του World RX Presented by Monster Energy, έτρεχε και στους αγώνες του Γερμανικού Πρωταθλήματος Τουρισμού! Εναλλασσόταν δηλαδή από εργασιακό περιβάλλον σε εργασιακό περιβάλλον.

Advertisement
Advertisement

Ο οδηγός της EKS ήταν εντυπωσιακός επί δύο ημέρες, επικράτησε του δικού του ημιτελικού, εκκίνησε από την πρώτη σειρά στον τελικό, εκκίνησε καλά με αποτέλεσμα να στρίψει πρώτος και τελικά δεν απειλήθηκε πραγματικά, φτάνοντας πρώτος και στην καρό σημαία με το Audi S1. Όσο για τον Johan Kristoffersson, κέρδισε με το Polo του τον δικό του ημιτελικό αλλά στον τελικό αρκέστηκε στο να ακολουθήσει τον Ekstrom. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Timmy Hansen με το Peugeot 208 WRX Supercar της Team Peugeot Hansen.

hocken17-podium-girls640tall

Την εξάδα του τελικού συμπλήρωσαν οι teammates των προαναφερθέντων, με τέταρτο τον δις πρωταθλητή του θεσμού Petter Solberg, πέμπτο τον θρύλο των ράλι Sebastian Loeb και έκτο του Toomas Heikkinen.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη του τελικού:

hocken17-final-results640short

Advertisement

Με τις θέσεις 2 και 4, η PSRX Volkswagen Sweden απολαμβάνει την κορυφή της βαθμολογίας σε ομαδικό επίπεδο, αφού έχει 131 πόντους έναντι της EKS και 95 της Peugeot-Hansen. Όσο για τη Hoonigan Racing, είχε ένα ακόμα δύσκολο Σαββατοκύριακο, με πολλές ατυχίες. Ο Ken Block θα μπορούσε να βρίσκεται στον τελικό, έχοντας κάνει εξαιρετική εκκίνηση στον ημιτελικό του, όμως ο Timo Scheider τον «έσπρωξε» εκτός συναγωνισμού.

RallyCross-Montalegre17-block-a640

Σε ατομικό επίπεδο ο Ekstrom είναι στους 85 πόντους, ο Kristofferson στους 69 και ο Solberg στους 62.

Advertisement