Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

RallyCross: Νικητής ο Ekstrom στην Πορτογαλία

Ελλάδα 15:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

RallyCross: Νικητής ο Ekstrom στην Πορτογαλία

ΑΓΩΝΕΣ

RallyCross: Νικητής ο Ekstrom στην Πορτογαλία

ΑΓΩΝΕΣ

Η πίστα του Montalegre στην Πορτογαλία φιλοξένησε τον δεύτερο γύρο του φετινού πρωταθλήματος FIA World RallyCross presented by Monster Energy, που όπως πάντα, περιελάμβανε έντονες συγκινήσεις, μεγάλες μάχες και πολύ… δράμα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Νικητής στη μεγάλη κατηγορία αναδείχθηκε ο περυσινός πρωταθλητής, Mattias Ekstrom. Ο Σουηδός που τρέχει με S1 έχοντας εργοστασιακή υποστήριξη από την Audi, ήταν νικητής στον πρώτο ημιτελικό και εκκίνησε από την πρώτη σειρά στον μεγάλο τελικό της μάχης στην Ιβηρική Χερσόνησο.

Στον άλλο ημιτελικό είχε κερδίσει ο δις πρωταθλητής Petter Solberg με το Polo της PSRX Volkswagen Sweden, που βρέθηκε επίσης στην πρώτη σειρά και παρότι βρέθηκε νωρίς στα ηνία μιας και ο Ekstrom επέλεξε εξ αρχής τον joker lap, άρχισε να καθυστερεί λόγω κλαταρισμένου ελαστικού. Και μαζί να καθυστερεί και τον teammate του, Johan Kristoffersson που τον ακολουθούσε.

Advertisement
Advertisement

Τελικά ο Σουηδός πέρασε αλλά όταν έκανε κι αυτός το δικό του joker lap, βρέθηκε πίσω τόσο από τον Ekstrom που έδειχνε το δρόμο όσο και το Peugeot 208 του θρύλου των ράλι, Sebastien Loeb που μάχονταν μανιασμένα.

rallycross-montalegre17-podium-a640

«Ήταν μία από τις πιο απαιτητικές νίκες μου στο rallycross. Δεν είχαμε την ταχύτητα που θα θέλαμε, ειδικά σε σχέση με τον Johan (Kristofferson)», είπε ο Ekstrom που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, με τους Leob-Kristofferson να τον πλαισιώνουν. Ο Timmy Hansen ήταν τέταρτος, μπροστά από τον Reinis Nitiss και τον Solberg. Στη μάχη των θηρίων των 600 ίππων, η PSRX Volkswagen Sweden προηγείται και στους κατασκευαστές.

Advertisement

Τέλος, ήταν ένα πολύ δύσκολο Σαββατοκύριακο για τη Hoonigan Racing Division, με τεχνικά προβλήματα και κλαταρίσματα να περιορίζουν τους Andreas Bakkerud και Ken Block στη 10η και την 11η θέση αντίστοιχα.

Δείτε στο video που ακολουθεί τον μεγάλο τελικό του Montalegre:

Advertisement