Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

RallyCross: Κυρίαρχος στο Βέλγιο ο Ekstrom

Ελλάδα 21:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

RallyCross: Κυρίαρχος στο Βέλγιο ο Ekstrom

ΑΓΩΝΕΣ

RallyCross: Κυρίαρχος στο Βέλγιο ο Ekstrom

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Mattias Ekstrom σημείωσε το δύο συνεχόμενες νίκες και πέρασε στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος Monster Energy FIA World Rallycross 2016! Ο Σουηδός βρέθηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου δίπλα στον εννέα φορές παγκόσμιο πρωταθλητή ράλι, Sebastien Loeb και τον μία φορά παγκόσμιο πρωταθλητή ράλι και δύο φορές πρωταθλητή του θεσμού, Petter Solberg!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Έχοντας την καλύτερη δυνατή ψυχολογία μετά από τον θρίαμβο του στο Χόκενχαϊμ την περασμένη εβδομάδα, ο Ekstrom ξεκίνησε δυναμικά στο Βέλγιο με τρεις ταχύτερους χρόνους στις τέσσερεις προκριματικές περιόδους. Ο οδηγός του Audi S1 EKS RX quattro κέρδισε και τον δικό του ημιτελικό, μπαίνοντας στον τελικό ως το μεγάλο φαβορί για την νίκη. Ρόλος τον οποίο επιβεβαίωσε στη συναρπαστική μάχη που παρακολούθησαν 25 χιλιάδες θεατές!

«Έχω την εντύπωση πως αυτό ήταν το καλύτερο σαββατοκύριακο της καριέρας μου», δήλωσε ο Σουηδός που βρίσκεται τώρα πέντε βαθμούς μπροστά από τον οδηγό της Monster, Petter Solberg.

Βάθρο για... selfie!

Βάθρο για… selfie!

Advertisement
Advertisement

Η δεύτερη θέση πήγε στον πολυπρωταθλητή του WRC Sebastian Loeb που τερμάτισε για πρώτη φορά στο βάθρο καθιστώντας το αποτέλεσμα ως το καλύτερο του στο πρωτάθλημα rallycross όπου δοκιμάζεται για πρώτη φορά φέτος. Μαζί με τον Solberg, οι δυο τους πίεσαν ασφυκτικά τον Ekstrom καθ’ όλη την διάρκεια του σαββατοκύριακου.

«Το επίπεδο του ανταγωνισμού είναι πολύ υψηλό σε αυτό το πρωτάθλημα. Υπήρχαν στενές μάχες μεταξύ όλων των οδηγών, κάτι που μας αναγκάζει πάντα να σπρώχνουμε στο όριο τους εαυτούς μας, και αυτό σημαίνει συνήθως πως το λάθος δεν αργεί να έρθει. Ήταν σκληρή δουλειά το να φθάσουμε στον τελικό και είμαι πολύ χαρούμενος με το βάθρο που πήρα για πρώτη φορά στο World Rallycross. Τώρα πρέπει να συνεχίσουμε δυναμικά», σχολίασε ο Αλσατός.

RallyCross16-METTET-c640

Advertisement

Ο δύο φορές πρωταθλητής του θεσμού, Petter Solberg, έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρώτη θέση όταν έχασε χρόνο όταν έχασε τον έλεγχο ακριβώς μπροστά του ο Anton Marklund.

«Δοκίμασα να πιέσω αλλά υπερθερμάνθηκαν τα ελαστικά μου και δεν μπόρεσα να πιάσω τον Seb. Είμαι ευχαριστημένος με το βάθρο την στιγμή που ο Mattias ήταν σίγουρα ο ταχύτερος του σαββατοκύριακου. Έχουμε μπόλικη δουλειά μπροστά μας για να καταφέρουμε να τον φθάσουμε», είπε ο Νορβηγός.

Advertisement

Συμμετοχή-έκπληξη ήταν αυτή του Βέλγου πρώην εργοστασιακού οδηγό του WRC Francois Duval. Κατάφερε να περάσει στον τελικό αλλά ένα κλατάρισμα τον ανάγκασε να αρκεστεί στην πέμπτη θέση γενικής.

RallyCross16-METTET-b640

Ο Διευθυντής του World RX και της IMG, Paul Bellamy, δήλωσε στο τέλος του αγώνα: «Ήταν πολύ σκληρό για της ομάδες το να τρέξουν σε δυο αγώνες χωρίς μια εβδομάδα κενό. Συγχαρητήρια στον Mattias για την δεύτερη του νίκη, και σερί μάλιστα ενώ είναι φανταστικό να βλέπουμε τον Sebastien στο πρώτο του βάθρο μπροστά από τον πρωταθλητή Petter που μετράει δυο βάθρα σε τρεις αγώνες. Ο τελικός μας σήμερα είχε πέντε διαφορετικές εταιρείες στο grid,  Audi, Volkswagen, Ford, Citroen, Peugeot, υπογραμμίζοντας την όμορφη δυναμική και ανταγωνισμό του θεσμού μας. Χαρήκαμε επίσης και την εμφάνιση του ντόπιου ήρωα Francois Duval. Η επόμενη συνάντηση του θεσμού είναι στο Lydden Hill της Μεγάλης Βρετανίας στο τέλος του μήνα».

Advertisement