Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

RallyCross Hell: Νίκη του τοπικού ήρωα!

Ελλάδα 16:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

RallyCross Hell: Νίκη του τοπικού ήρωα!

ΑΓΩΝΕΣ

RallyCross Hell: Νίκη του τοπικού ήρωα!

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Andreas Bakkerud ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στον πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος RallyCross της FIA που έλαβε χώρα στη Νορβηγία και την περίφημη πίστα Hell.

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΡΟΝΤΧΑΪΜ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ (instagram.com/SeitanF1)

Ταυτόχρονα ο Νορβηγός σημείωσε ένα απίστευτο ρεκόρ μιας και έγινε ο πρώτος οδηγός στο θεσμό που κέρδισε όλους τους αγώνες σε μια συνάντηση! Επικράτησε και στους τέσσερις προκριματικούς γύρους, στον ημιτελικό αλλά και στον τελικό.

Δεύτερος, πίσω από τον άπιαστο Bakkerud ήταν ο ΣουηδόςTimmy Hansen ενώ ο συμπατριώτης του, Mattias Ekstrom, ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Έτσι παραμένει στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος μετά από πέντε γύρους, πέντε βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο Petter Solberg.

Advertisement
Advertisement

Rallycross16-Hell-Bakkerud-c640

Ο Bakkerud, που οδηγά ένα Ford Focus RS RX Supercar μαζί με τον Ken Block στην ομάδα Hoonigan Racing Division World RX, κατάφερε να μαζέψει τους 16 βαθμούς από τα προκριματικά ενώ έφτασε τους 30 μιας και οδήγησε ταχύτερα από όλους μέχρι και την νίκη στο μεγάλο τελικό. Το καταπληκτικό αυτό αποτέλεσμα τον έφερε μέχρι και την πέμπτη θέση στη βαθμολογική κατάταξη, μόλις δυο βαθμούς μακριά από τους Johan Kristoffersson και Sebastien Loeb που μοιράζονται για την ώρα την τρίτη θέση.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Petter Solberg, τερμάτισε τέταρτος ενώ την πρώτη πεντάδα έκλεισε Loeb με την ομάδα Team Peugeot-Hansen και το Peugeot 208 WRX Supercar. Ο Ρώσος Timur Timerzyanov της ομάδας World RX Team Austria έστριψε πρώτος στην πρώτη στροφή κερδίζοντας το βραβείο Monster Energy Super Charge αλλά ένα κλατάρισμα τον έβγαλε εκτός συναγωνισμού.

Advertisement

Rallycross16-Hell-Bakkerud-e640

Ο οδηγός της Volkswagen RX Sweden, Johan Kristoffersson τερμάτισε στην έβδομη θέση με το Polo RX Supercar. Ο Λετονός Janis Baumanis ήταν όγδοος, και θα μπορούσε να λάμβανε μέρος στον τελικό αν δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα στο σύστημα διεύθυνσης του Focus του στον ημιτελικό. Ο Φιλανδός Topi Heikkinen τερμάτισε ένατος, εδραιώνοντας την ομάδα EKS RX στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος κατασκευαστών. Ο Robin Larsson έκλεισε την δεκάδα με το ιδιωτικό του Audi.

Advertisement