Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Rallycross: Bakkerud και στη Σουηδία!

Ελλάδα 0:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Rallycross: Bakkerud και στη Σουηδία!

ΑΓΩΝΕΣ

Rallycross: Bakkerud και στη Σουηδία!

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Andreas Bakkerud ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής και του έκτου γύρου του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος RallyCross της FIA που έγινε στο Höljesbanan, γνωστό και ως Höljes Motorstadion, στη Σουηδία.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη στον αγώνα της πατρίδας του (Hell), ο Νορβηγός οδηγός πήρε τη νίκη σε ένα σιρκουί όπου πριν από τρία χρόνια, είχε κατακτήσει για πρώτη φορά την καρό σημαία στην κορυφαία κατηγορία του RallyCross.

O οδηγός της Hoonigan Division επικράτησε των Peugeot 208 των Sebastien Loeb και Timmy Hansen, «πετώντας» με το νέο Ford Focus RS RX – επίτευγμα εντυπωσιακό δεδομένου πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο πριν από έξι μήνες υπήρχε μόνο σε… σχέδια υπολογιστή!

Advertisement
Advertisement

RallyCross-Sweden16-bakkerud-c640

Έτσι ο 24χρονος σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, 27 πόντους πίσω από τον Petter Solberg που είχε πολλά προβλήματα, όπως άλλωστε και ο teammate του Bakkerud, Ken Block. Πλέον στην κορυφή της βαθμολογίας πέρασε ο Matthias Ekstrom, με την ομάδα του, EKS RX να δείχνει το δρόμο και στην κατάταξη των ομάδων.

Επόμενη δοκιμασία, το RX του Καναδά, με το σιρκουί Trois-Rivières να φιλοξενεί τον έβδομο από τους δώδεκα γύρους της σεζόν του 2012.

Advertisement

RallyCross-Sweden16-a640