Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Μόντε Κάρλο: Τα αουτσάιντερ… βγήκαν παγανιά

Ελλάδα 16:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Μόντε Κάρλο: Τα αουτσάιντερ… βγήκαν παγανιά

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Μόντε Κάρλο: Τα αουτσάιντερ… βγήκαν παγανιά

ΑΓΩΝΕΣ

Η επιλογή ελαστικών αποδείχθηκε καθοριστική στην πρώτη ημέρα του Ράλι Μόντε Κάρλο, δημιουργώντας αναπάντεχη σειρά στην κατάταξη. Το χιόνι έκανε την εμφάνισή του, καταστρέφοντας τη στρατηγική των περισσοτέρων ομάδων. Οδηγώντας ένα προετοιμασμένο από την M-Sport Fiesta RS, ο Bryan Bouffier βρέθηκε στην κορυφή μετά την 3η ειδική και παρέμεινε εκεί ως το τέλος του πρώτου σκέλους.

Advertisement
Advertisement

«Είναι φανταστικό το γεγονός ότι αντιμετωπίζω τα κορυφαία πληρώματα στον κόσμο. Με δεδομένες τις πραγματικά δύσκολες συνθήκες, είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να βρίσκομαι στην πρώτη θέση. Αν και πρέπει να παραδεχθώ ότι στάθηκα τυχερός, καθώς στην πρώτη ειδική χτύπησα σε μία γέφυρα και νόμιζα ότι ο αγώνας τελείωσε. Ευτυχώς το Fiesta είναι πολύ δυνατό», σχολίασε ο 35χρονος Γάλλος.

Σε απόσταση 38,8 sec ακολουθεί ο Kris Meeke με το εργοστασιακό Citroen DS3 WRC, με τον Robert Kubica (Ford Fiesta RS WRC) να είναι στα +39,5 sec. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Ogier είναι 4ος (+47,3 sec) με το VW Polo R WRC, καταφέρνοντας πάντως να περιορίσει τις αρχικές απώλειες σε χρόνο.

Δραματική ήταν η αρχή για τον οδηγό της Hyundai, Thierry Neuville. Ο Βέλγος χρησιμοποιούσε τα λάθος ελαστικά στην πρώτη ειδική διαδρομή, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του i20 WRC και να εγκαταλείψει.