Ράλλυ Ιαπωνίας: Ο Έβανς στην κορυφή μετά την πρώτη ημέρα (+video)
ΑΓΩΝΕΣ
Ο Έλφιν Έβανς ηγείται του 1-2-3-4 της Toyota, με την ιαπωνική εταιρία να ξεκινάει δυναμικά τον εντός έδρας αγώνα της.
Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα οδηγών, Έλφιν ΈΒανς, κέρδισε 3 από τις 6 δοκιμασίες της πρώτης ημέρας και έχει εξασφαλίσει διαφορά 15,7 δευτερολέπτων από τον δεύτερο στην κατάταξη, Σόλμπεργκ.
WHAT CAR
Ο Σουηδός κέρδισε την πρώτη, ολοκαίνουργια ειδική διαδρομή του Asuke, αλλά ο Έβανς ήταν αυτός που πήρε τα ηνία μετά τη διάσημη ειδική διαδρομή της σήραγγας Isegami – εκμεταλλευόμενος στο έπακρο το γεγονός ότι ήταν το πρώτο αυτοκίνητο στο δρόμο σε υγρές συνθήκες, σημειώνοντας ταχύτερους χρόνους κατά 7+ δευτερόλεπτα.
Ο Έβανς κέρδισε και την τελευταία ειδική του πρωινού σκέλους για λιγότερα από 2 δευτερόλεπτα από τον Οζιέ. Οι τρεις ειδικές του απογεύματος πήγαν κατά σειρά στους Σόλμπεργκ, Έβανς και Πάγιαρι. Έτσι ο Ουαλλός εδραίωσε ένα πολύ καλό προβάδισμα στο τέλος της πρώτης ημέρας.
Ο Σόλμπεργκ ήταν δεύτερος με τους Οζιέ, Πάγιαρι και Νεβίλ να έπονται. Έκτος ο Κατσούτα στον αγώνα πατρίδας του. Ο Ιάπωνας χρειάζεται ένα πολύ καλό αποτέλεσμα τόσο για λόγους γοήτρου όσο και για να κρατηθεί στο κυνήγι του τίτλου. Η αυριανή ημέρα στην Ιαπωνία περιλαμβάνει 8 ειδικές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
Ράλλυ Κροατίας: Πλήρης ανατροπή με Κατσούτα νικητή! (+video)
24 ώρες Νίρμπουργκρινγκ: Θρίαμβος Mercedes, ατυχία για Φερστάπεν (+video)
Σοκ στο NASCAR: Έφυγε δις πρωταθλητής μόλις 41 ετών