Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Σουηδίας: Χιονοπόλεμος και πρωτοπόρος έκπληξη!

Ελλάδα 12:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Σουηδίας: Χιονοπόλεμος και πρωτοπόρος έκπληξη!

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Σουηδίας: Χιονοπόλεμος και πρωτοπόρος έκπληξη!

ΑΓΩΝΕΣ

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, την κορυφή της κατάταξης του Ράλι Σουηδίας κοσμεί ένα όνομα που δεν μας έχει συνηθίσει να βρίσκεται εκεί.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Αυτή τη φορά, είναι ο Andreas Mikkelsen της Volkswagen Motorsport που δείχνει το δρόμο, μετά από μία χαοτική ημέρα στις ειδικές διαδρομές της σκανδιναβικής χώρας. Ο Νορβηγός εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των teammate του στη γερμανική ομάδα και έκλεισε την ημέρα με προβάδισμα 19 δευτερολέπτων έναντι του πλησιέστερου αντιπάλου.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής και νικητής στο Μόντε Κάρλο, Sebastien Ogier, ξεκίνησε δυναμική την ημέρα. Ο Γάλλος ωφελήθηκε από το γεγονός πως έβγαινε πρώτος στις όχι και τόσο χιονισμένες ειδικές διαδρομές. Κέρδισε τις τρεις πρωινές και πήρε από νωρίς κεφάλι στην κατάταξη, με τα άλλα δύο Polo R WRC, με τους Jari-Matti Latvala και Mikkelsen να ακολουθούν από κοντά.

Advertisement
Advertisement

Όλα αυτά μέχρι το δεύτερο πέρασμα από την μήκους 14 χιλιομέτρων ειδική διαδρομή Τόρσμπι. Εκεί οι Ogier και Latvala έκαναν λάθη και βγήκαν εκτός δρόμου, με τον πρώτο να χάνει 30 δευτερόλεπτα και τον δεύτερο, να χάνει οκτώ καθώς κόλλησε σε χαντάκι και χρειάστηκε τη βοήθεια των θεατών για να επιστρέψει στο δρόμο.

O Latvala πλήρωσε ακριβά το λάθος του

Έτσι ο Mikkelsen που ήταν ταχύτερος όλων στο πέρασμα που είχε προηγηθεί, πέρασε στην κορυφή και έκλεισε εκεί την ημέρα. Πίσω του, μία ανάσα (συγκεκριμένα 0.3sec) χωρίζει τον Thierry Neuville με το Hyundai i20 WRC και τον Mads Ostberg με το Citroen DS3 WRC. Κερδίζοντας την υπέρ-ειδική με την οποία έκλεισε το σκέλος, ο Ogier τους πλησίασε, είναι πλέον 5.3sec πίσω από τον Νορβηγό.

Ακολουθεί ο Ott Tanak με το Fiesta WRC της M-Sport, παρότι στην ΕΔ2 έχασε χρόνο λόγω ενός λάθους στις σημειώσεις του, το δεύτερο i20 με τον Hayden Paddon, ο Τσέχος Martin Prokop με το ιδιωτικό Fiesta καθώς και ο Yuriy Protasov που με το ίδιο αυτοκίνητο, κατάφερε να κερδίσει και μία ειδική! Ο Henning Solberg επανεμφανίζεται με καλή έως τώρα παρουσία, την ώρα που τη δεκάδα συμπληρώνει το τέταρτο κατά σειρά Fiesta, με τον Elfyn Evans.

Ο Tanak είχε το νου του… σπίτι, καθώς σήμερα είχε τα πρώτα της γενέθλια η κόρη του, Mia.

Advertisement

Ο νεαρός Βρετανός οδήγησε διστακτικά στις άγνωστες για αυτόν συνθήκες ενώ έχασε περίπου δύο λεπτά όταν έκανε λάθος και κόλλησε στο χιόνι. Δωδέκατος είναι ο Kris Meeke με το εργοστασιακό DS3, έχοντας χάσει τρία λεπτά κάνοντας παρόμοιο λάθος με του Evans. Δέκα θέσεις πιο πίσω βρίσκεται ο Robert Kubica που αρχικά  πήρε λάθος δρόμο σε μία διασταύρωση στην ΕΔ3 και στη συνέχεια, στην έχασε την τετρακίνηση στο Fiesta του. Στα 36sec έχει τον Latvala που καλείται να αντεπιτεθεί στις ειδικές του Σαββατοκύριακου.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά την ΕΔ10:

Θέση Οδηγός Ομάδα Διαφορά
1 Andreas Mikkelsen Volkswagen Motorsport II 1h14m03.6s
2 Thierry Neuville Hyundai Motorsport 19.1s
3 Mads Ostberg Citroen Total Abu Dhabi WRT 19.4s
4 Sebastien Ogier Volkswagen Motorsport 24.7s
5 Ott Tanak M-Sport World Rally Team 1m06.2s
6 Hayden Paddon Hyundai Motorsport 1m37.1s
7 Martin Prokop Jipocar Czech National Team 2m00.5s
8 Yuriy Protasov M-Sport World Rally Team 2m11.4s
9 Henning Solberg Adapta Motorsport 2m18.2s
10 Elfyn Evans M-Sport World Rally Team 2m49.6s

“Μάζεψε”… πολύ χιόνι στην ΕΔ9 ο Ogier

Advertisement

Κερδισμένες ΕΔ: Ogier 4, Latvala 2, Mikkelsen 1, Neuville 1, Tidemand 1, Protasov 1
Πρωτοπορία: Tidemand ΕΔ1, Ogier ΕΔ2-6, Mikkelsen ΕΔ 9-10

Η τρίτη ημέρα δράσης του Ράλι Σουηδίας περιλαμβάνει 8 ειδικές διαδρομές (4 επαναλαμβανόμενες) συνολικού μήκους 134.82 αγωνιστικών χιλιομέτρων.