Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Πορτογαλίας: Μπροστά ο Hirvonen

Ελλάδα 8:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Πορτογαλίας: Μπροστά ο Hirvonen

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Πορτογαλίας: Μπροστά ο Hirvonen

ΑΓΩΝΕΣ

Ενώ περιμέναμε εμφύλιο της Volkswagen, το φινάλε της συναρπαστικής πρώτης ημέρας δράσης στην Πορτογαλία βρήκε τον Mikko Hirvonen στην κορυφή της κατάταξης!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ο Sebastien Ogier είχε ξεκινήσει με το δεξί, πρωτεύοντας στην υπέρ-ειδική της Πέμπτης αλλά  το πρωί της Παρασκευής, είχε σημαντικό μειονέκτημα καθώς έβγαινε πρώτος στο δρόμο. Καθόλου τυχαία, τον καλύτερο χρόνο στις δύο πρώτες ειδικές σημείωσε ο Dani Sordo με το Hyundai i20 WRC, εκμεταλλευόμενος τη σειρά εμφάνισής του στο δρόμο.

Ωστόσο δεν κατάφερε να παραμείνει στην κορυφή μέχρι το φινάλε του πρώτου loop αφού έχασε πολύ χρόνο στην 3η ΕΔ. Ταχύτερος εκεί ήταν Jari-Matti Latvala αλλά έχοντας σταθερά καλούς χρόνους, τα ηνία στη γενική ανέκτησε ο Ogier.

Advertisement
Advertisement

Υπήρχαν κι άλλα «θύματα», ειδικά στην εναρκτήρια «Almodovar». Ο Elfyn Evans πρόλαβε να κάνει μόνο 17 χιλιόμετρα ενώ ο Robert Kubica χτύπησε βράχο, έχασε ένα τροχό από το Fiesta RS WRC και μπλόκαρε και το δρόμο. Χρειάστηκαν δέκα λεπτά για να απομακρυνθεί το «πληγωμένο» του αυτοκίνητο.

Το απόγευμα τα πληρώματα πέρασαν από τις ίδιες διαδρομές, αρχικά με τον Ogier ταχύτερο αλλά τους δύο οδηγούς της M-Sport, Hirvonen και Ott Tanak να ακολουθούν σε απόσταση βολής. Όταν στο επόμενο πέρασμα, στην 20 χιλιομέτρων «Ourique», ο παγκόσμιος πρωταθλητής σημείωσε μόλις των πέμπτο χρόνο, τα δύο Fiesta βρέθηκαν ακόμα πιο κοντά, περνώντας μάλιστα τον οδηγό της VW Motorsport στην τελευταία ειδική της ημέρας!

Ο ταχύτερος όλων Hirvonen έκλεισε την ημέρα με προβάδισμα 3.7 sec από τον νεαρό Εσθονό ομόσταβλό του ενώ ο Ogier είναι άλλα 2.8 sec πιο πίσω. Από την εξίσωση απουσιάζει το όνομα του Latvala, που στην πρώτη απογευματινή ειδική χτύπησε σε βράχο αναποδογυρίζοντας το Polo R WRC.

Advertisement

Για την τέταρτη θέση ερίζουν ο εργοστασιακός Mads Ostberg με το Citroen DS3 WRC και ο Sordo, με μόλις 1 δέκατο του δευτερολέπτου να τους χωρίζει. Μέσα στο παιχνίδι παραμένει και ο Thierry Neuville, επίσης με Hyundai, ενώ ένα κλαταρισμένο ελαστικό έχει ρίξει τον τρίτο της… κορεάτικης παρέας, Juho Hanninen, πίσω κι από το ιδιωτικό Fiesta του Henning Solberg.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν ο τρίτος οδηγός της Volkswagen Motorsport, Andreas Mikkelsen, και ο Martin Prokop, καθώς ο Kris Meeke έκανε σμπαράλια το εργοστασιακό Citroen DS3 WRC στο 16ο χιλιόμετρο της τελευταίας ειδικής της ημέρας.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Mikko Hirvonen M-Sport Ford 1h25m05.6s
2. Ott Tanak M-Sport Ford + 3.7s
3. Sebastien Ogier VW + 6.5s
4. Mads Ostberg Citroen + 25.6s
5. Dani Sordo Hyundai + 25.7s
6. Thierry Neuville Hyundai + 42.0s
7. Henning Solberg Solberg Ford + 1m42.3s
8. Juho Hanninen Hyundai + 1m58.2s
9. Andreas Mikkelsen VW + 2m16.2s
10. Martin Prokop Czech Ford + 2m59.2s

 
Κερδισμένες ειδικές: Ogier 2, Sordo 2, Neuville 1, Hirvonen 1
Πρωτοπορία: ΕΔ1-2 Ogier, ΕΔ3 Sordo, ΕΔ4-6 Ogier, ΕΔ7 Hirvonen

Advertisement

Η δεύτερη ημέρα πλήρους δράσης στο Ράλι Πορτογαλίας περιλαμβάνει 6 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 146 αγωνιστικών χιλιομέτρων.