Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Ταχύτερος ο Sainz, ξανά ο Loeb τα ηνία

Ελλάδα 13:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ράλι Ντακάρ: Ταχύτερος ο Sainz, ξανά ο Loeb τα ηνία

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Ταχύτερος ο Sainz, ξανά ο Loeb τα ηνία

ΑΓΩΝΕΣ

Ο συναρπαστικός εμφύλιος της Peugeot στην κορυφή της γενικής κατάταξης του 38ου Ράλι Ντακάρ συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον αφού και στην έβδομη ειδική διαδρομή είχαμε ανατροπές!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Πληρώματα και αναβάτες ξεκίνησαν από το Ουγιούνι της Βολιβίας, πέρασαν τα σύνορα και τερμάτισαν στη Σάλτα της Αργεντινής, σε μία ημέρα που σημαδεύτηκε από το θάνατο ενός θεατή (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ).

Έχοντας στην ΕΔ6 απολέσει την πρωτοπορία στη γενική κατάταξη, ο πρωτοεμφανιζόμενος στο Ράλι Ντακάρ Sebastien Loeb, πίεσε στο όριο. Κι ενώ φαινόταν πως οι προσπάθειές του θα ανταμείβονταν με έναν εξαιρετικό χρόνο, ήρθαν τα προβλήματα στο Turbo του κινητήρα του 2008DKR16 να του κόψουν ρυθμό.

Advertisement
Advertisement

Ατυχία την οποία εκμεταλλεύτηκε ο teammate του, Carlos Sainz, που σημείωσε την πρώτη φετινή του νίκη σε stage, με διαφορά 56 δευτερολέπτων από τον Αλσατό.

dakar16-ss7-sainz-b640

«Μετά την ατυχία της πρώτης ημέρας, αυτό είναι ένα καλό αποτέλεσμα. Την πρώτη ημέρα αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε και σχεδόν εγκαταλείψαμε τον αγώνα. Έκτοτε πιέζουμε σκληρά για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να πάρουμε τη νίκη. Καταφέραμε να φτάσουμε τους πρώτους κι από εδώ και πέρα, η στρατηγική είναι να μη τους χάσουμε ξανά», είπε ο Sainz.

Advertisement

Τρίτος ήταν ο περυσινός νικητής Nasser Al-Attiyah με X-Raid MINI και τέταρτος ο Stephane Peterhansel. Έτσι αυτή τη φορά τα Peugeot «περιορίστηκαν» στο 1-2 και ο Γάλλος 11 φορές νικητής αυτής της θρυλικής δοκιμασίας, έχασε την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη. Πλέον είναι 142sec πίσω από τον Loeb και 148sec μπροστά από τον Sainz.

Ο Stephane Peterhansel έμεινε μόνο μία ημέρα στην κορυφή

Ο Stephane Peterhansel έμεινε μόνο μία ημέρα στην κορυφή

Ο Al-Attiyah παραμένει σε ρόλο best of the rest αλλά 12μιση λεπτά πίσω από το Top3. Ένας από τους «νικητές» της ημέρας ήταν ο Mikko Hirvonen. Ο Φινλανδός που κάνει ντεμπούτο στο Ράλι Ντακάρ με MINI, ήταν ταχύτερος του νικητή του 2009, Giniel de Villiers και έτσι ανέβηκε στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης. Όσο για τον Cyril Despres, μετά τη χθεσινή ατυχία, ανέκαμψε και σημείωσε τον έκτο καλύτερο χρόνο της ημέρας, ανεβαίνοντας στην 14η θέση συνολικά.

Advertisement

Η γενική κατάταξη μετά τη Stage 7:
1. Sébastien Loeb (FRA), Peugeot 21h 46m 28s
2. Stéphane Peterhansel (FRA), Peugeot, +2m22s
3. Carlos Sainz (ESP), Peugeot, +4m 50s

Ντακάρ τέλος για τον τραυματία Matthias Walkner

Ντακάρ τέλος για τον τραυματία Matthias Walkner

Στις μοτοσυκλέτες ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο Enduro αλλά πρωτοεμφανιζόμενος στο Ράλι Ντακάρ, Antoine Meo, πήρε την πρώτη του νίκη. Όμως η 336 χιλιομέτρων διαδρομή είχε σημαντικές απώλειες. Εκτός αγώνα τέθηκε ο… πάντα άτυχος Joan Barreda αλλά και ο Matthias Walkner που ενώ μαχόταν για βάθρο είχε μία πολύ άσχημη πτώση. Ο Αυστριακός έσπασε το μηριαίο του οστό και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο.

Δίπλα του βρέθηκε ο teammate του στη Honda HRC και πρωτοπόρος της γενικής κατάταξης, Paulo Goncalves. Έχασε περίπου 10 λεπτά σταματώντας να βοηθήσει τον τραυματία Walkner, χρόνο τον οποίο οι διοργανωτές διόρθωσαν, επιτρέποντας στον Πορτογάλο να παραμείνει στην κορυφή της γενικής.

Advertisement

Η γενική κατάταξη μετά τη Stage 7:
1. Paulo Goncalves, Honda, 23h 56m 01s
2. Toby Price, KTM, 5m 20s
3. Stefan Svitko 12m

dakar16-ss7-patronelli-a640

Στα Quad ταχύτερος όλων ήταν ο Lucas Bonetto, χαρίζοντας στη Honda την πρώτη φετινή της πρωτιά στην κατηγορία. Ωστόσο στη γενική κατάταξη, οι αδερφοί Patronelli εξακολουθούν να έχουν τα ηνία, με τον Alejandro 3μιση λεπτά μπροστά από τον Marcos.

Η γενική κατάταξη μετά τη Stage 7:
1 Alejandro Patronelli (ARG), Yamaha, 27h02m31s
2 Marcos Patronelli (ARG), Yamaha, + 3m36s
3 Karyakin Sergei (RUS), Yamaha, + 7m51s

dakar16-ss7-karginov-a640

Τέλος στα φορτηγά, η KAMAZ έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω της, με τον Eduard Nikolaev να σημειώνει για δεύτερη φορά τον καλύτερο χρόνο. Μάλιστα η ρωσική ομάδα έκανε το 1-2 με τον Ayrat Mardeev να ακολουθεί. Έτσι ο περυσινός νικητής ανέβηκε στο Top3, όντας 5 λεπτά πίσω από τον Ολλανδό Gerard de Rooy (IVECO) και 10 πίσω από τον πρωτοπόρο Peter Versluis (MAN).

Η γενική κατάταξη μετά τη Stage 7:
1. Peter Versluis (HOL) MAN 21h01m56s
2. Gerard de Rooy (HOL), IVECO, + 5m31s
3. Ayrat Mardeev (RUS) KAMAZ, + 10m48s

Η Κυριακή είναι μέρα ξεκούρασης και ανασυγκρότησης για πληρώματα και αναβάτες, πριν την ακόμα πιο απαιτητική δεύτερη εβδομάδα του επικού Ράλι Ντακάρ.

dakar16-ss7-peugeot-service-c640tall

Διαβάστε γιατί ματαιώθηκε η ΕΔ1 εδώ.
Διαβάστε αναλυτικά τι έγινε στην ΕΔ2 πατώντας εδώ και δείτε τα σχετικά highlights εδώ.
Ο Sebastien Loeb σημείωσε τον καλύτερο χρόνο και στην 3η ΕΔ. Όλα τα στοιχεία για αυτή, εδώ.
Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ από την ΕΔ4 και δείτε εδώ το σχετικό video.
Διαβάστε εδώ όλα όσα έγιναν στην ΕΔ5 και δείτε εδώ το σχετικό video.
Διαβάστε εδώ την εξέλιξη της ΕΔ6 και δείτε εδώ το σχετικό video.
O συνοδηγός του Loeb, Daniel Elena, μίλησε αποκλειστικά στο NewsAuto.gr. Δείτε εδώ τη συνέντευξή του.
Το NewsAuto.gr ανέκρινε και τον νικητή του 2009, Giniel de Villiers, σε συνέντευξη που μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.
Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη του Joan «Bang Bang» Barreda στο NewsAuto.gr εδώ!
Στο Νο1 αυτοκινητικό site μίλησε και ο Marcos Patronelli. Διαβάστε όσα είπε πατώντας εδώ.
O νικητής του περυσινού Ράλι Ντακάρ, Nasser Al-Attiyah έδωσε κι αυτός αποκλειστική συνέντευξη στο NewsAuto.gr. Διαβάστε τη πατώντας εδώ.

 

Οι πρωταγωνιστές του Ράλι Ντακάρ, μιλούν στο NewsAuto.gr!

Οι πρωταγωνιστές του Ράλι Ντακάρ, μιλούν στο NewsAuto.gr!