Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Ταχύτερος ο Peterhansel, το 1-2-3 η Peugeot

Ελλάδα 2:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Ντακάρ: Ταχύτερος ο Peterhansel, το 1-2-3 η Peugeot

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Ταχύτερος ο Peterhansel, το 1-2-3 η Peugeot

ΑΓΩΝΕΣ

Την 66η πρωτιά του σε ειδική διαδρομή στο Ράλι Ντακάρ πανηγύρισε ο Stephane Peterhansel, σε μία ακόμα ημέρα όπου η Peugeot είχε το πάνω χέρι. Και εμφατικά μάλιστα αφού στην τέταρτη ειδική διαδρομή, τα 2008DKR16 έκαναν κατάληψη στις πρώτες τρεις θέσεις!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Ο Γάλλος ακολούθησε εντυπωσιακό ρυθμό και ήταν κατά 11 δευτερόλεπτα ταχύτερος του Carlos Sainz και 27 του Sebastien Loeb! Με αυτή την επίδοση ανέβηκε και στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης, αν και ακόμα είναι σχεδόν πέντε λεπτά πίσω από τον πρωτοεμφανιζόμενο Αλσατό.

«Ήταν μία καλή ειδική για μένα, δεν έκανα λάθη και είχα εξ αρχής καλό ρυθμό. Όμως ακόμα δεν έχουμε λόγο να είμαστε υπερήφανοι – ήταν μόλις η τρίτη ημέρα πραγματικής δράσης. Όμως η σκληρή δουλειά που κάναμε στην προετοιμασία του αγώνα, αποδίδει καρπούς. Οι κινητήρες μας αποδίδουν πολύ καλύτερα σε μεγάλο υψόμετρο φέτος», είπε ο Peterhansel που κυνηγάει τη 12η νίκη του στο Ντακάρ.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα η Peugeot θα έκανε το… απόλυτο, αν ο Nasser Al-Attiyah με το X-Raid Mini δεν ολοκλήρωνε τη διαδρομή των 429 χιλιομέτρων μπροστά από τον Cyril Despres. Όσο για τον οδηγό από το Κατάρ, πέρασε στην τρίτη θέση της γενικής.

Dakar16-stage4--loeb-al-attiyah-check640

«Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα για να επιτεθώ, όμως είναι αδύνατο να ακολουθήσεις το ρυθμό των Peugeot. Προσπάθησα αλλά δεν μπορούσα να ακολουθήσω, αυτό το αυτοκίνητο είναι πολύ γρήγορο», παραδέχθηκε ο Al Attiyah.

Advertisement

Ο μεγάλος χαμένος της ημέρας ήταν ο Giniel De Villiers (Toyota) που έπεσε από τη δεύτερη, στην έκτη θέση της γενικής χάνοντας οκτώ λεπτά έναντι των πρώτων ενώ ο Mikko Hirvonen (Mini) έχασε περισσότερα από δέκα και είναι πλέον έβδομος.

Στις μοτοσυκλέτες ο Joan Barreda έκανε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα το ίδιο λάθος – πήρε ποινή για υπερβολική ταχύτητα σε σημείο με σχετικό περιορισμό με αποτέλεσμα να πάει στράφι η επίτευξη του καλύτερου χρόνου. Έτσι την πρώτη θέση της ημέρας αλλά και της γενικής, πήρε ο teammate του στην εργοστασιακή ομάδα της Honda, ο Paulo Goncalves.

Advertisement

Dakar16-stage4-barreda-a640

Στα Quad ταχύτερος ήταν ο Alexis Hernandez αλλά τα ηνία στη γενική κατάταξη διατηρεί με άνεση ο Χιλιανός Ignacio Casale.

Τέλος στα φορτηγά, ο Ολλανδός Gerard De Rooy σημείωσε τον καλύτερο χρόνο αλλλά παραμένει στην τέταρτη θέση της γενικής. Όμως στην κορυφή έχουμε αλλαγή αφού ο Pieter Versluis είναι πλέον 15 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Hans Stacey Hans.

Advertisement

H 5η ειδική διαδρομή περιλαμβάνει 327 αγωνιστικά χιλιόμετρα για όλες τις κατηγορίες, με αφετηρία στο Σαν Σαλβαδόρ και τερματισμό στο Ουγιούνι. Η είσοδος σε εδάφη Βολιβίας σηματοδοτεί και την αύξηση του υψομέτρου, πάνω από τα 4.600 μέτρα από την επιφάνειας της θάλασσας!

DAKAR16-SS2-Patronelli-a640tall

Διαβάστε γιατί ματαιώθηκε η ΕΔ1 εδώ.

Διαβάστε αναλυτικά τι έγινε στην ΕΔ2 πατώντας εδώ και δείτε τα σχετικά highlights εδώ.

Ο Sebastien Loeb σημείωσε τον καλύτερο χρόνο και στην 3η ΕΔ. Όλα τα στοιχεία για αυτή, εδώ.

O συνοδηγός του Loeb, Daniel Elena, μίλησε αποκλειστικά στο NewsAuto.gr. Δείτε εδώ τη συνέντευξή του.

Το NewsAuto.gr ανέκρινε και τον νικητή του 2009, Giniel de Villiers, σε συνέντευξη που μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Dakar16-stage4-al-attiyah-a640