Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Προβλήματα για Loeb, τα ηνία στον Peterhansel

Ελλάδα 10:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ράλι Ντακάρ: Προβλήματα για Loeb, τα ηνία στον Peterhansel

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Προβλήματα για Loeb, τα ηνία στον Peterhansel

ΑΓΩΝΕΣ

Δραματική εξέλιξη είχε η έκτη ειδική διαδρομή του Ράλι Ντακάρ, με τον Sebastien Loeb να χάνει την πρωτοπορία λόγω τεχνικών προβλημάτων στο 2008DKR16 της Team Peugeot Total.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Ο Αλσατός ξεκίνησε τη διαδρομή από/προς το Uyuni στη Βολιβία, έχοντας προβάδισμα σχεδόν οκτώ λεπτών. Ωστόσο αντιμετώπισε τριπλή ατυχία: αρχικά ένα κλαταρισμένο ελαστικό ενώ στη συνέχεια κόλλησε το γκάζι!

«Έπρεπε να κάνω 80 χιλιόμετρα έτσι. Αναγκαζόμουν να ελέγχω την ταχύτητα από έναν διακόπτη και είναι εξαιρετικά περίπλοκο να οδηγείς έτσι. Ήταν μία δύσκολη ημέρα, ελπίζω τα πράγματα να βελτιωθούν. Χάσαμε την πρώτη θέση αλλά έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας και το πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε έχει ήδη λυθεί», δήλωσε ο Loeb.

Advertisement
Advertisement

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι είχε ένα ακόμα κλατάρισμα. Αυτό του στέρησε επιπλέον 4 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα, με αποτέλεσμα να είναι πλέον 27 δεύτερα πίσω από τον νέο πρωτοπόρο. Αυτός δεν είναι άλλος από τον teammate του στην Peugeot, Stephane Peterhansel.

Χαμένος στο χρονόμετρο, κερδισμένος στην αγάπη του... κοινού ο Loeb!

Χαμένος στο χρονόμετρο, κερδισμένος στην αγάπη του… κοινού ο Loeb!

O έμπειρος Γάλλος που μετράει 11 νίκες στο Ράλι Ντακάρ (6 στην κατηγορία των μοτοσυκλετών και 5 στα αυτοκίνητα), έδωσε μεγάλη μάχη με το τρίτο 2008DKR16, του Carlos Sainz! Τελικά επικράτησε με διαφορά 17 δευτερολέπτων. Όσο για τον «Matador» παραμένει στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης, με τα Peugeot να κάνουν ακόμα το 1-2-3.

Κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει αν δεν υπάρξουν απρόοπτα, καθώς ο τέταρτος Nasser Al-Attiyah με το X-Raid Mini, είναι σχεδόν δέκα λεπτά πιο πίσω. Επιπλέον 14 λεπτά πιο μακριά, είναι ο Giniel de Villiers με το Toyota Hilux ενώ την πρώτη εξάδα συμπληρώνει ο Mikko Hirvonen με Mini.

Advertisement

Dakar16-SS6-Cervantes-a640

Στις μοτοσυκλέτες ο Toby Price σημείωσε τον καλύτερο χρόνο και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης, μόνο 35 δευτερόλεπτα πίσω από τον 3ο στην ΕΔ6, Paulo Goncalves.

Advertisement

Στα Quad ο Ignacio Casale εγκατέλειψε, την ώρα που ο Marcos Patronelli έκανε… πάρτι όντας 7 λεπτά ταχύτερος του πλησιέστερου αντιπάλου. Έτσι πλέον έχει βάλει στο στόχαστρο τον πρωτοπόρο της γενικής κατάταξης και… αδερφό του, Alejandro!

Τέλος στα φορτηγά, ο Hans Stacey πήρε την ειδική, είναι και πρώτος στη γενική αφού έχασε έδαφος ο Federico Villagra.

Dakar16-SS6-Loeb-a640

Advertisement

Διαβάστε γιατί ματαιώθηκε η ΕΔ1 εδώ.

Διαβάστε αναλυτικά τι έγινε στην ΕΔ2 πατώντας εδώ και δείτε τα σχετικά highlights εδώ.

Ο Sebastien Loeb σημείωσε τον καλύτερο χρόνο και στην 3η ΕΔ. Όλα τα στοιχεία για αυτή, εδώ.

Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ από την ΕΔ4 και δείτε εδώ το σχετικό video.

Διαβάστε εδώ όλα όσα έγιναν στην ΕΔ5 και δείτε εδώ το σχετικό video

O συνοδηγός του Loeb, Daniel Elena, μίλησε αποκλειστικά στο NewsAuto.gr. Δείτε εδώ τη συνέντευξή του.

Το NewsAuto.gr ανέκρινε και τον νικητή του 2009, Giniel de Villiers, σε συνέντευξη που μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη του Joan «Bang Bang» Barreda στο NewsAuto.gr εδώ!

Στο Νο1 αυτοκινητικό site μίλησε και ο Marcos Patronelli. Διαβάστε όσα είπε πατώντας εδώ.

Dakar16-SS6-Sainz-a640tall