Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Ο Loeb έκανε το θαύμα του!

Ελλάδα 8:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Ντακάρ: Ο Loeb έκανε το θαύμα του!

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Ο Loeb έκανε το θαύμα του!

ΑΓΩΝΕΣ

Κόντρα σε κάθε προγνωστικό, ο πρωτοεμφανιζόμενος στο Ράλι Ντακάρ Sebastien Loeb, ήταν ταχύτερος όλων στην πρώτη φετινή ειδική διαδρομή που ολοκληρώθηκε (η ΕΔ2 καθώς η ΕΔ1 ματαιώθηκε – διαβάστε περισσότερα εδώ).

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο WRC «πετούσε» με το Peugeot 2008DKR στην αγωνιστική διαδρομή με αφετηρία στη Βίλα Κάρλος Παζ και τερματισμό το Termas de Rio Hondo. Η κακοκαιρία επηρέασε ξανά το αγωνιστικό πλάνο, μειώνοντας κατά 1/5 τα χρονομετρημένα χιλιόμετρα αλλά δεν πτόησε τον Αλσατό.

«Ήταν τόσο καλά νέα που δεν το πίστευα όταν μου το είπαν στο τέλος της διαδρομής. Κάποια στιγμή κόλλησα στη λάσπη και δεν μπορούσα να ξεκολλήσω. Νομίζω έχασα δύο λεπτά. Συνέχισα και επειδή ήμουν στο όριο, ομολογώ πως φοβήθηκα λίγο», είπε ο οδηγός της Peugeot.

Advertisement
Advertisement

Loeb-Dakar16-test-d640

Ο Loeb ήταν ταχύτερος όλων σε κάθε check point της διαδρομής και συνολικά κατά 2 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα από τον πλησιέστερο αντίπαλο. Αυτός ήταν ο teammate του, Stephane Peterhansel, με τους «Λέοντες» να κάνουν το 1-2.

Βίοι αντίθετοι με τον Carlos Sainz που είχε προβλήματα με τον κινητήρα του 2008DKR16 και έχασε δέκα και πλέον λεπτά.

Advertisement

DAKAR16-SS2-Przygonski-b640

Το πρώτο Mini είναι αυτό του πρωτοεμφανιζόμενου Mikko Hirvonen. Όσο για τον περυσινό νικητή, Nasser Al-Attiyah, έμεινε όγδοος, τέσσερα λεπτά πίσω από τον Loeb.

Advertisement

Αναλυτικά οι χρόνοι των πρώτων:
1. Sébastien Loeb   (FRA)   03:45:46
2. Stéphane Peterhansel   (FRA)   +00:02:23
3. Vladimir Vasilyev   (RUS)   +00:02:38
4. Giniel de Villiers   (ZAF)   +00:03:01
5. Mikko Hirvonen   (FIN)   +00:03:05

DAKAR16-SS2-price-a640

Στις μοτοσυκλέτες προηγείται ο Toby Price της εργοστασιακής ομάδας της Red Bull KTM ενώ στα Quad ο Χιλιανός Ignacio Casale με Yamaha.

Advertisement

H 3η ειδική διαδρομή περιλαμβάνει 663 χιλιόμετρα, τα 314 εκ των οποίων χρονομετρημένα και ισχύει και για τις τέσσερις κατηγορίες. Ο τερματισμός είναι στο Σαν Σαλβαδόρ.

DAKAR16-SS2-Despres-c640