Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Ήρθε η ώρα του «Λέοντα»;

Ελλάδα 8:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Ντακάρ: Ήρθε η ώρα του «Λέοντα»;

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Ήρθε η ώρα του «Λέοντα»;

ΑΓΩΝΕΣ

Το 38ο Ράλι Ντακάρ ξεκίνησε και όχι άδικα η προσοχή του κοινού έχει στραφεί στο τι θα κάνει η εργοστασιακή ομάδα της Peugeot Sport, που με το θηριώδες 2008DKR16 σκοπεύει να σπάσει την κυριαρχία των MINI.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Η γαλλική εταιρεία έχει ένδοξη ιστορία στον θρυλικό αυτό αγώνα, αφού επί τέσσερα συνεχόμενα χρόνια κατακτούσε την κορυφή: από το 1987 έως το 1990. Πέρυσι επέστρεψε, με όπλο της το 2008DKR, επιδιώκοντας να κυριαρχήσει ξανά. Με διαφορετικούς αντιπάλους, σε νέα τερέν μιας και ο αγώνας έχει πια μεταφερθεί στα εδάφη της Νότιας Αμερικής.

sainz-dakar16-test640

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη χρονιά, εύλογα είχε τα προβλήματά της – άλλωστε η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μία ημέρα. Όμως όλα τα παθήματα έγιναν μαθήματα και το 2008DKR16 τροποποιήθηκε με στόχο να καλυφθούν όλες οι αδυναμίες του και παράλληλα, να τονιστούν οι αρετές του. Έχει εξελιχθεί εκτενώς, έχει γίνει φαρδύτερο, ταχύτερο, χαμηλότερο και πιο ισχυρό. Οι νέες διαστάσεις έχουν διαφοροποιήσει σημαντικά την κατανομή βάρους ενώ οι ρεζέρβες είναι πλέον τοποθετημένες στο πλάι του αυτοκινήτου, πράγμα που χαμηλώνει το κέντρο βάρους και βελτιώνει τον έλεγχο του.

dakar16-prologue-peterhansel-a640

Όμως δεν είναι μόνο το 2008DKR16 που βρυχάται, το ίδιο ισχύει και για τους τέσσερις κυρίους που το οδηγούν! Η Team Peugeot Total είναι μία πραγματική Dream Team: ηγετική φυσιογνωμία ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Carlos Sainz, ο έντεκα φορές νικητής στο Ράλι Ντακάρ Stephane Peterhansel, ο Cyril Despres που μετά τις 5 επιτυχίες του στην κατηγορία των μοτοσυκλετών έχει περάσει στους 4 τροχούς και το νέο μέλος της παρέας, ο Sebastien Loeb!

Advertisement

Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο WRC, παρέα με τον μόνιμο συνοδηγό του Daniel Elena, κάνουν ντεμπούτο στο πιο απαιτητικό ράλι στον κόσμο! «Το Ράλι Ντακάρ είναι κάτι εντελώς διαφορετικό απ’ όσα έχω κάνει έως τώρα.Είναι πολύ μεγάλο σε διάρκεια, πάνω από δύο εβδομάδες και πρέπει να έχεις αντοχές – να προσέχεις εαυτόν αλλά και το αυτοκίνητό σου. Είναι ένας αγώνας εντελώς διαφορετικής προσέγγισης αλλά θα τον ανακαλύψω εν δράσει», δηλώνει ο Αλσατός.

Loeb-Dakar16-test-a640

Advertisement

Όσο για τις απόψεις του Elena, μπορείτε πατώντας εδώ να διαβάσετε την αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο NewsAuto.gr!

Προτού οι γαλλικοί Λέοντες ταξιδέψουν στη Νότια Αμερική, πραγματοποίησαν εντατικές δοκιμές, σε απαιτητικά εδάφη, στο πλαίσιο της καλύτερης δυνατής προετοιμασίας. Σχετικά με αυτές, ο Carlos Sainz είπε: «Οι δοκιμές μας πήγαν καλά και το αυτοκίνητο μας αποδίδει σε ικανοποιητικό επίπεδο. Έχει προοπτικές, πολύ περισσότερες απ’ ότι πέρυσι τέτοιο καιρό. Και το σημαντικότερο, έχει βελτιωθεί η αξιοπιστία του».

Μένει αυτό να αποδειχθεί και στην πράξη. Το μόνο σίγουρο είναι πως το πιο αποδοτικό και πιο αξιόπιστο αγωνιστικό της Peugeot, μπορεί να τοποθετήσει ένα από τα τέσσερα μέλη της Dream Team της στην κορυφή του κόσμου!

Advertisement

dakar16-prologue-sainz-a640