Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Εντυπωσιάζει ο Loeb που έκανε το 2 στα 2!

Ελλάδα 1:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Ντακάρ: Εντυπωσιάζει ο Loeb που έκανε το 2 στα 2!

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Εντυπωσιάζει ο Loeb που έκανε το 2 στα 2!

ΑΓΩΝΕΣ

Το εντυπωσιακό σερί του Sebastien Loeb στην παρθενική του εμφάνιση στο Ράλι Ντακάρ συνεχίζεται! Ο οδηγός της Peugeot ήταν ταχύτερος όλων και στην τρίτη ειδική διαδρομή που είχε αφετηρία στο Termas de Rio Honda και τερματισμό στο Jujuy.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο WRC κατάφερε έτσι να αυξήσει το προβάδισμά του στα πέντε λεπτά, με τον έμπειρο ΝοτιοΑφρικανό Giniel de Villiers να είναι ο πλησιέστερος αντίπαλός του.

«Τα πήγαμε καλά, το διασκεδάσαμε στην ειδική και καθώς περιμέναμε οι διαφορές να είναι μικρές, πίεσα πολύ. Απολαμβάνω το Dakar, ήταν δύο πολύ καλές ημέρες για μένα. Το αυτοκίνητο αποδίδει πολύ καλά, μου δίνει εξαιρετική αίσθηση και ως τώρα το απολαμβάνω! Σε αυτό βοηθάει και το γεγονός πως έως τώρα οι διαδρομές θυμίζουν ειδικές των ράλι όπου είμαι εξοικειωμένος. Όταν μπούμε στην έρημο, τα πράγματα θα αλλάξουν. Θα έχουμε μεγάλες σε μήκος διαδρομές, με πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Αυτό θα είναι ένα ταξίδι στο άγνωστο για μένα αλλά θα δούμε», δήλωσε ο Loeb στον τερματισμό.

Έχει εκπλήξει άπαντες ο Sebastien Loeb

Έχει εκπλήξει άπαντες ο Sebastien Loeb

Advertisement
Advertisement

Χωρίς προβλήματα αυτή τη φορά, ο Carlos Sainz πλαισίωσε τον Αλσατό στο 1-2 των 2008DKR16, με τρίτο τον περυσινό νικητή Nasser Al-Attiyah με το X-Raid Mini.

«Συναντήσαμε πολλή βροχή αλλά όλα πήγαν καλά. Δεν πήρα ρίσκα. Νομίζω πως κάναμε καλή δουλειά. Με εξέπληξε ο Sebastien Loeb, έκανε πολύ καλό χρόνο αλλά δεν ανησυχώ. Θεωρώ πως η απόδοσή μας δεν ήταν κακή αλλά βλέπουμε πως άλλες ομάδες, όπως η Peugeot και η Toyota, έχουν βελτιωθεί πολύ. Όμως έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε», είπε ο οδηγός από το Κατάρ.

Ο Nasser Al-Attiyah ξέρει καλά πως το Ράλι Ντακάρ είναι ένας μαραθώνιος που κρίνεται στο τελευαταίο του χιλιόμετρο - όχι στις πρώτες 3 ειδικές διαδρομές

Ο Nasser Al-Attiyah ξέρει καλά πως το Ράλι Ντακάρ είναι ένας μαραθώνιος που κρίνεται στο τελευαταίο του χιλιόμετρο – όχι στις πρώτες 3 ειδικές διαδρομές

Αναλυτικά η γενική κατάταξη μετά την ΕΔ3:

Θέση Οδηγός Ομάδα Αυτοκίνητο Διαφορά
1 Sebastien Loeb Team Peugeot Total Peugeot 6h01m42.s
2 Giniel de Villiers Toyota Gazoo Racing South Africa Toyota 5m03.s
3 Stephane Peterhansel Team Peugeot Total Peugeot 5m15.s
4 Mikko Hirvonen Axion X-Raid Team Mini/BMW 5m52.s
5 Nasser Al-Attiyah Axion X-Raid Team Mini/BMW 6m39.s
6 Leeroy Poulter Toyota Gazoo Racing South Africa Toyota 6m43.s
7 Bernhard Ten Brinke Overdrive Toyota Toyota 8m42.s
8 Vladimir Vasilyev G-Energy Team Toyota 9m55.s
9 Cyril Despres Team Peugeot Total Peugeot 10m47.s
10 Carlos Sainz Team Peugeot Total Peugeot 12m20.s
Advertisement

DAKAR16-SS2-walkner-a640

Στις μοτοσυκλέτες ο νικητής της προηγούμενης ημέρας, Toby Price, είχε προβλήματα με το GPS της μοτοσυκλέτας του και ήταν μόλις 37ος! Έτσι έχασε και έδαφος στη γενική κατάταξη όπου προηγείται ο Σλοβάκος Stefan Svitko.

Advertisement

Στα Quad ταχύτερος ήταν ο Brian Baragwanath αλλά κατάφερε να «κλέψει» μόνο 4 δευτερόλεπτα από τον πρωτοπόρο της γενικής, Χιλιανό Ignacio Casale.

Τέλος στα φορτηγά, ο Ολλανδός Hans Stacey εξακολουθεί να έχει την πρωτοπορία, με προβάδισμα 26 δευτερολέπτων από τον teammate του στη ΜΑΝ και συμπατριώτη του, Pieter Versluis. Πάντως η ειδική σε αυτή την κατηγορία ολοκληρώθηκε νωρίς, μόλις στο δεύτερο checkpoint, λόγω κατολίσθηση.

H 4η ειδική διαδρομή περιλαμβάνει 429 αγωνιστικά χιλιόμετρα για αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και Quad ενώ για τα φορτηγά 419. Η αφετηρία αλλά και ο τερματισμός είναι στο Jujuy.

Advertisement

DAKAR16-SS2-Patronelli-b640

Διαβάστε γιατί ματαιώθηκε η ΕΔ1 εδώ.

Διαβάστε αναλυτικά τι έγινε στην ΕΔ2 πατώντας εδώ και δείτε τα σχετικά highlights εδώ.

O συνοδηγός του Sebastien Loeb, Daniel Elena, μίλησε αποκλειστικά στο NewsAuto.gr. Δείτε εδώ τη συνέντευξή του.

Το NewsAuto.gr ανέκρινε και τον νικητή του 2009, Giniel de Villiers, σε συνέντευξη που μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Ο Giniel De Villiers ανέβηκε στην 3η θέση της γενικής κατάταξης

Ο Giniel De Villiers ανέβηκε στην 3η θέση της γενικής κατάταξης