Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ 2020: Νικητής για τρίτη φορά ο Carlos Sainz!

Ελλάδα 17:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Ντακάρ 2020: Νικητής για τρίτη φορά ο Carlos Sainz!

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ 2020: Νικητής για τρίτη φορά ο Carlos Sainz!

ΑΓΩΝΕΣ

Το θρυλικό Ράλι Ντακάρ πέρασε σε νέο κεφάλαιο, το τρίτο μετά την Αφρική και τη Νότια Αμερική, με τον Carlos Sainz (Bahrain JCW X-Raid Team) να είναι ο πρώτος νικητής του στα εδάφη της Σαουδικής Αραβίας!

Advertisement
Advertisement

Ο 57χρονος ξεκίνησε την δωδέκατη και τελευταία ειδική διαδρομή με προβάδισμα 8 λεπτά έναντι του περυσινού νικητή Nasser Al-Attiyah (Toyota Gazoo Racing) και του Stephane Peterhansel (Bahrain JCW X-Raid Team). Στο δρόμο προς την Κιντίγια απέφυγε τις κακοτοπιές, οδήγησε προσεκτικά και παρότι έχασε 4 λεπτά έναντι του Καταριανού, έφτασε στη νίκη!

Αυτή ήταν η τρίτη επιτυχία του Ισπανού και μάλιστα πάλι με διαφορετικό κατασκευαστή: κέρδισε το 2010 με τη Volkswagen, το 2018 με την Peugeot και φέτος με τη Mini.

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος. Αυτή η επιτυχία ήρθε μετά από μεγάλη προσπάθεια. Πολλή προπόνηση, δοκιμές, δούλεψα πολύ σε προσωπικό επίπεδο αλλά και με την ομάδα. Ξεκίνησα αυτό το Ντακάρ με νίκη στην πρώτη ειδική και συνέχισα τέρμα γκάζι έκτοτε», είπε ο Sainz.

Ο Al-Attiyah έδωσε από τώρα ραντεβού για το 2021: «Είμαι χαρούμενος, κάναμε καλή δουλειά φτάνοντας δεύτεροι στον τερματισμό, αν και θα θέλαμε τη νίκη. Κάναμε 2-3 λάθη στην πορεία και είχαμε και πολλά κλαταρισμένα ελαστικά. Χαίρομαι όμως πολύ που αγωνιζόμαστε στη Μέση Ανατολή. Θα επιστρέψω του χρόνου με στόχο τη νίκη. Απλά θα χρειαστώ λίγη περισσότερη τύχη».

Advertisement

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Peterhansel με τον τοπικό ήρωα Yazeed Al Rajhi (Overdrive Toyota) και τον Giniel de Villiers (Toyota Gazoo Racing) να έπονται. Όσο για τον Fernando Alonso (Toyota Gazoo Racing), ολοκλήρωσε το πρώτο του Ράλι Ντακάρ στη δέκατη-τρίτη θέση.

Advertisement

Στις μοτοσυκλέτες ο Ricky Brabec θέλησε να φτάσει στο θρίαμβο με στιλ. Παρότι στο 1-2 της Monster Energy Honda Team ήταν πίσω από τον Jose Ignacio Cornejo Florimo, άφησε πίσω τους τις KTM που μετά από 18 χρόνια απόλυτης κυριαρχίας παρέδωσαν τα σκήπτρα. Η Honda κέρδισε και ο Brabec πήρε τον τίτλο στις ΗΠΑ! Το βάθρο συμπλήρωσαν ο  Pablo Quintanilla της Husqvarna και ο περυσινός νικητής, Toby Price, με KTM.

Στα Quad την ειδική πήρε ο rookie Arkadiusz Lindner αλλά ο μεγάλος θριαμβευτής, για τρίτη φορά στην καριέρα του στο Ντακάρ, ήταν ο Ignacio Casale. Πίσω από τον Χιλιανό πλασαρίστηκαν ο Γάλλος Simon Vitse και ο Πολωνός Rafal Sonik.

Advertisement

Στα φορτηγά ο Andrey Karginov έκλεισε θριαμβευτικά το φετινό Ντακάρ. Πήρε άλλη μία νίκη σε ειδική και ολοκλήρωσε τον αγώνα πρώτος, με προβάδισμα 42 λεπτών! Πίσω του, σε ένα ακόμα 1-2 της Kamaz Master, ήταν ο Anton Shibalov, με τον Siarhei Viazovich της MAZ να συμπληρώνει το Top-3.

Τέλος στα Side by Side ο Reinaldo Varela κέρδισε την ειδική δίνοντας τέλος στο σερί των Αμερικανών όμως οι θέσεις του βάθρου δεν άλλαξαν. Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Αμερικανός Casey Currie και ακολούθησαν ο Ρώσος Sergei Kariakin και ο Χιλιανός Chaleco Lopez.