Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ 2020, ΕΔ8: Ημέρα εκπλήξεων και η νίκη σε… ιδιώτη (vids)

Ελλάδα 8:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Ντακάρ 2020, ΕΔ8: Ημέρα εκπλήξεων και η νίκη σε… ιδιώτη (vids)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ 2020, ΕΔ8: Ημέρα εκπλήξεων και η νίκη σε… ιδιώτη (vids)

ΑΓΩΝΕΣ

Με τις μοτοσυκλέτες και τα Quads στα… pits ως φόρο τιμής στον αδικοχαμένο Paulo Goncalves, η όγδοη ειδική διαδρομή του Ράλι Ντακάρ του 2020 έκρυβε εκπλήξεις!

Advertisement
Advertisement

Καθώς εν τη απουσία των δίτροχων τα πρώτα αυτοκίνητα πήγαιναν ουσιαστικά χωρίς «βοήθεια» στην πλοήγηση, ήρθαν τα πάνω κάτω και είδαμε σχεδόν όλα τα φαβορί να χάνουν χρόνο στα 474 χιλιόμετρα ειδικής διαδρομής γύρω από το Γουαντί Αλ Νταουασίρ.

O πρωτοπόρος της γενικής κατάταξης Carlos Sainz ήταν μόλις δέκατος-πέμπτος, ο Nasser Al-Attiyah ήταν ενδέκατος μειώνοντας τη μεταξύ τους διαφορά στα 6 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα, ο Stephane Peterhansel ήταν ένατος, πλησίασε κι αυτός με τη σειρά του, εντείνοντας το θρίλερ έχοντας ακόμα μόνο τέσσερις ειδικές διαδρομές μέχρι τον τερματισμό.

Advertisement
Advertisement

Τον καλύτερο χρόνο σημείωσε ο ιδιώτης Mathieu Serradori! Μάλιστα ο Γάλλος έγινε ο πρώτος μη-εργοστασιακός οδηγός που κέρδισε ειδική στο Ντακάρ, μετά από 32 χρόνια. Ο προηγούμενος ήταν ο Βέλγος Guy Deladriere στη Σενεγάλη, στην προτελαυταία ειδική του αγώνα του 1988!

Πίσω του πλασαρίστηκε το Toyota Hilux του Fernando Alonso που συνέχισε την ταχεία εξοικείωσή του με τις απαιτήσεις αυτού του ξεχωριστού αγώνα. Πλέον ο Ισπανός βρίσκεται στη δέκατη-τρίτη θέση της γενικής κατάταξης.

Η γενική κατάταξη των αυτοκινήτων:
1. Carlos Sainz (ESP)/Lucas Cruz (ESP) MINI Buggy 31h56m52s
2. Nasser Al-Attiyah (QAT)/Mathieu Baumel (FRA) Toyota +06m40s
3. Stéphane Peterhansel (FRA)/Paulo Fiuza (PRT) MINI Buggy +13m09s
4. Yazeed Al Rajhi (SAU)/Konstantin Zhiltsov (RUS) Toyota +32m25S
5. Orlando Terranova (ARG)/Bernardo Graue (ARG) MINI Rally +43m02s

Advertisement

Στα φορτηγά η πρώτη πεντάδα της γενικής παρέμεινε αναλλοίωτη, μετά από μία ειδική όπου η Kamaz έκανε το 1-2-4-5, με τον Andrey Karginov να είναι ξανά ταχύτερος, διευρύνοντας το προβάδισμά του.

Advertisement

Η γενική κατάταξη των φορτηγών:
1. Andrey Karginov (RUS) Kamaz 34h31m43s
2. Anton Shibalov (RUS) Kamaz +27m06s
3. Siarhei Viazovich (BLR)   Maz   +01h05m17s
4. Ales Loprais (CZE) Praga +02h04m27s
5. Martin Macik (CZE) Iveco +02h39m22s

Στα Side by Side ο «μέντορας» Cyril Despres έδωσε τον κινητήρα του OT3 By Overdrive στον «μαθητή» Mitch Guthrie ώστε να «γράψει» όσο περισσότερα χιλιόμετρα γίνεται και το τέκνο της Red Bull Off-Road Junior Team σημείωσε ξανά τον καλύτερο χρόνο της ημέρας. Βέβαια η αλλαγή κινητήρα έφερε 50 λεπτά ποινής και προβίβασε στην κορυφή τον Reinaldo Varela.

Advertisement

Πίσω του πλασαρίστηκε ο Chaleco Lopez που έτσι έκοψε κάτω από το ήμισυ τη διαφορά που είχε από τον Casey Currie, μειώνοντας τη στα 15 λεπτά.

Η γενική κατάταξη των SxS:
1. Casey Currie (USA)/Sean Berriman (USA)   Can-Am  39h47m37s
2. Chaleco Lopez/Juan Pablo Latrach Vinagre (CHI) Can-Am +15m40s
3. Sergei Kariakin (RUS)/Anton Vlasiuk (RUS) Can-Am +34m29s

Η ένατη ειδική διαδρομή του φετινού Ράλι Ντακάρ περιλαμβάνει 891 χιλιόμετρα, τα 415 εκ των οποίων χρονομετρημένα, με πληρώματα και αναβάτες να ξεκινούν από το Γουαντί Αλ Νταουασίρ με προορισμό τη Χαράντ.