Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ 2020, ΕΔ7: Αύξησε το προβάδισμά του ο Sainz (vids)

Ελλάδα 11:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Ντακάρ 2020, ΕΔ7: Αύξησε το προβάδισμά του ο Sainz (vids)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ 2020, ΕΔ7: Αύξησε το προβάδισμά του ο Sainz (vids)

ΑΓΩΝΕΣ

Τη τρίτη νίκη του σε επτά ειδικές στο Ράλι Ντακάρ, πέτυχε ο πρωτοπόρος της γενικής κατάταξης, Carlos Sainz, σε μία ημέρα που σημαδεύτηκε από την απώλεια του Paulo Goncalves.

Advertisement
Advertisement

Ήταν άλλη μία ημέρα στην έρημο, καθώς ο θρυλικός αγώνας γράφει πλέον το τρίτο του κεφάλαιο, αυτή τη φορά στη Μέση Ανατολή και τα σκληρά εδάφη της Σαουδικής Αραβίας.

Συνολικά, πληρώματα και αναβάτες κάλυψαν 741 απαιτητικά χιλιόμετρα, τα 546 εκ των οποίων χρονομετρημένα, με αφετηρία στη Ριάντ και τελικό προορισμό στο Γουαντί Αλ Νταουασίρ.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη τριάδα της γενικής, τερμάτισε με την ίδια σειρά την ειδική, με τον 57χρονο Ισπανό να αυξάνει το συνολικό του προβάδισμα στα δέκα λεπτά. Μετά το τέλος της ημέρας το Top5 παραμένει αναλλοίωτο.

Θετικό πρόσημο είχε και αυτή η ειδική για τον Fernando Alonso που όσο περνούν οι μέρες εξοικειώνεται όλο και περισσότερο με το Toyota Hilux και τις απαιτήσεις του αγώνα. Σημείωσε τον έκτο καλύτερο χρόνο, είναι δέκατος-πέμπτος στη γενική και αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό «βλέπει» μία θέση στη πρώτη δεκάδα.

Η γενική κατάταξη των αυτοκινήτων:
1. Carlos Sainz (ESP)/Lucas Cruz (ESP) MINI Buggy 27h49m14s
2. Nasser Al-Attiyah (QAT)/Mathieu Baumel (FRA) Toyota +10m00s
3. Stéphane Peterhansel (FRA)/Paulo Fiuza (PRT) MINI Buggy +19m13s
4. Yazeed Al Rajhi (SAU)/Konstantin Zhiltsov (RUS) Toyota +44m24s
5. Orlando Terranova (ARG)/Bernardo Graue (ARG) MINI Rally +55m58s

Advertisement

Στους δύο τροχούς το δυστύχημα του Goncalves επισκίασε την αγωνιστική δράση (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ). Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως η όγδοη ειδική ματαιώθηκε για μοτοσυκλέτες και Quads.

Advertisement

Στο αγωνιστικό μέρος, μετά τον εφιάλτη της προηγούμενης ημέρας, στον Kevin Benavides αποδώθηκε ο καλύτερος χρόνος. Ο αναβάτης της Monster Energy Honda Team ήταν ταχύτερος μέχρι το χιλιόμετρο 276 όπου και σταμάτησε για να βοηθήσει τον Goncalves, όπως έκαναν κι άλλη συναθλητές του. Ωστόσο στη γενική κατάταξη εξακολουθεί να προηγείται και μάλιστα με μεγάλη πλέον διαφορά ο teammate του, Ricky Brabec.

Ο Αμερικανός είναι σχεδόν 25 λεπτά μπροστά από τον Pablo Quintanilla της Husqvarna ενώ πίσω του, ο Jose Ignacio Cornejo της Honda «προσπέρασε» τον περυσινό νικητή Toby Price της KTM.

Advertisement

Η γενική κατάταξη των μοτοσυκλετών:
1. Ricky Brabec (USA) Honda 28h25m01s
2. Pablo Quintanilla (CHI) Husqvarna +24m48s
3. Jose Ignacio Cornejo (CHI) Honda +27m01s
4. Toby Price (AUT)   KTM   +28m44s
5. Joan Barreda (ESP) Honda +29m29s

Στα φορτηγά η πρώτη πεντάδα της γενικής παρέμεινε αναλλοίωτη, μετά από μία ειδική όπου η Kamaz έκανε κατάληψη στις θέσεις του βάθρου με τους Andrey Karginov, Dmitry Sotnikov και Anton Shibalov.

Η γενική κατάταξη των φορτηγών:
1. Andrey Karginov (RUS) Kamaz 30h06m45s
2. Anton Shibalov (RUS) Kamaz +21m12s
3. Siarhei Viazovich (BLR)   Maz   +46:39
4. Ales Loprais (CZE) Praga +01h55m21s
5. Martin Macik (CZE) Iveco +02h19m12s

Στα Quads τον καλύτερο χρόνο σημείωσε ξανά ο Simon Vitse που όμως παραμένει πολύ μακριά από τον πρωτοπόρο της γενικής Ignacio Casale που έχει βάλει πλώρη για την τρίτη του νίκη στο Ντακάρ στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Η γενική κατάταξη των quads:
1. Ignacio Casale (CHI) Yamaha 36h12m58s
2. Simon Vitse (FRA) Yamaha +36m43s
3. Rafal Sonik (POL) Yamaha +01h23m31s

Τέλος στα Side by Side είχαμε αμερικανικό 1-2 στην κορυφή με τους Blade Hildebrand και Casey Currie. Ο δεύτερος είναι αυτός που πλέον έχει κεφάλι στη γενική κατάταξη καθώς ο μέχρι πρότινος πρωτοπόρος Chaleco Lopez κόλλησε στους αμμόλοφους
Chaleco Lopez σημείωσε τον καλύτερο χρόνο και παράλληλα ανέκτησε τα ηνία του αγώνα, καθώς ο Sergei Kariakin έχασε πολύ έδαφος.

Η γενική κατάταξη των SxS:
1. Casey Currie (USA)/Sean Berriman (USA)   Can-Am  34h40m04s
2. Chaleco Lopez/Juan Pablo Latrach Vinagre (CHI) Can-Am +32m03s
3. Sergei Kariakin (RUS)/Anton Vlasiuk (RUS) Can-Am +42m57s

Η όγδοη ειδική διαδρομή του φετινού Ράλι Ντακάρ περιλαμβάνει 474 χιλιόμετρα σε διαδρομές που απλώνονται γύρω από το Γουαντί Αλ Νταουασίρ.