Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ 2019, ΕΔ8: Κοντά στη νίκη ο Al-Attiyah, χαμός στις μοτοσυκλέτες

Ελλάδα 22:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Ντακάρ 2019, ΕΔ8: Κοντά στη νίκη ο Al-Attiyah, χαμός στις μοτοσυκλέτες

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ 2019, ΕΔ8: Κοντά στη νίκη ο Al-Attiyah, χαμός στις μοτοσυκλέτες

ΑΓΩΝΕΣ

Ιδιαιτέρως απαιτητική αποδείχθηκε η όγδοη ειδική διαδρομή του φετινού Ράλι Ντακάρ, που περιελάμβανε 360 χιλιόμετρα χρονομετρημένης διαδρομής, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου στο Περού!

Advertisement
Advertisement

Στο δρόμο λοιπόν από το Σαν Χουάν προς το Πίσκο, ήταν ο Sebastien Loeb (PH Sport) αυτός που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο, επιστρέφοντας έτσι και στο Top3 της γενικής κατάταξης, μία ανάσα πίσω από τον Nani Roma.

Όμως αυτός που χαμογέλασε στο τέλος της ΕΔ8 ήταν ο Nasser Al-Attiyah (Toyota Gazoo Racing SA) που ήταν εκ νέου αλάνθαστος, έφτασε στον τερματισμό σημειώνοντας τον δεύτερο καλύτερο χρόνο και πλέον απολαμβάνει προβάδισμα της τάξης των 46 λεπτών με μόλις δύο ειδικές να απομένουν. Κοινώς, αντίπαλοί του είναι πλέον μόνο η ατυχία και ο κακός του εαυτός.

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Δεν κολλήσαμε πουθενά και είχα καλό ρυθμό όλη την ημέρα», είπε ο οδηγός από το Ντακάρ.

Advertisement
Advertisement

dakar19-ss8-al-attiyah-b640

Ο μεγάλος χαμένος της ημέρας ήταν ο Stephane Peterhansel (X-Raid Mini JCW Team) που κόλλησε δύο φορές στους αμμόλοφους, έχασε 24 λεπτά, έπεσε στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης και απώλεσε έτσι κάθε ελπίδα για την δέκατη-τέταρτη νίκη του στο Ντακάρ.

Στα φορτηγά η KAMAZ επέστρεψε στις νίκες, διά χειρός Dmitry Sotnikov. Μάλιστα με τον Eduard Nikolaev να κολλάει στην άμμο και να χάνει σχεδόν μισή ώρα, πέρασε και πρώτος στη γενική κατάταξη.

Advertisement

dakar19-ss8-nikolaev-a640

Στα SxS, ο Chaleco Lοpez (South Racing Can-Am) να είναι για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ταχύτερος και σε συνδυασμό με την κακή ημέρα του Reinaldo Varela (Monster Energy Can-Am), όχι απλά πέρασε στην κορυφή της κατάταξης αλλά έχει και προβάδισμα σχεδόν μίας ώρας!

Advertisement

Στις μοτοσυκλέτες, η συγκλονιστική μάχη καλά κρατεί. Ο Ricky Brabec (Monster Energy Honda) ξεκίνησε την ειδική πρώτος γενικής, στοχεύοντας στο να γίνει και ο πρώτος Αμερικανός που θα κερδίσει αυτή τη φημισμένη δοκιμασία. Ωστόσο, 56 χιλιόμετρα μετά, προδόθηκε από τη μοτοσυκλέτα του.

dakar19-ss8-price-a640

Τον καλύτερο χρόνο σημείωσε ο περυσινός νικητής Matthias Walkner (Red Bull KTM), όντας μόλις 45 δευτερόλεπτα ταχύτερος του Pablo Quintavilla (Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing) και 73’’ από τον teammate του Toby Price. Ο Αυστραλός ήταν μπροστά στα πρώτα 300 χιλιόμετρα αλλά υποχώρησε από τους πόνους στον καρπό του.

Advertisement

«Έκανα το μέγιστο δυνατό σήμερα, δεν μπορούσα κάτι καλύτερο. Ο καρπός μου έχει πάρει φωτιά», είπε ο Price, νικητής το 2016, που πέρασε και στην κορυφή των χρόνων! Ο Quintavilla είναι 1’03’’ πίσω του, ο Walkner στα 6’35’’ και ο Adrien Van Beveren (Yamalube Yamaha Official Rally Team) sστα 9’54’’.

Τέλος στα quad, ο Αργεντινός Nicolas Cavigliasso (Drag’On Rally Team) κέρδισε ξανά – ήταν η έβδομη πρωτιά του σε οκτώ ειδικές. Πλέον είναι σχεδόν 90 λεπτά μπροστά από τον συμπατριώτη του Jeremías González Ferioli (Ferioli Ferioli Racing Team) στη γενική κατάταξη.

dakar19-ss8-sotnikov-a640tall

Η προτελευταία ειδική του Ράλι Ντακάρ 2019, περιλαμβάνει 96 χιλιόμετρα απλής διαδρομής και έπειτα ένα loop 313 αγωνιστικών χιλιομέτρων, γύρω από το Πίσκο.