Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ 2019, ΕΔ4: Διεύρυνε το προβάδισμά του ο Al-Attiyah

Ελλάδα 15:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Ντακάρ 2019, ΕΔ4: Διεύρυνε το προβάδισμά του ο Al-Attiyah

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ 2019, ΕΔ4: Διεύρυνε το προβάδισμά του ο Al-Attiyah

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Nasser Al Attiyah (Toyota Gazoo Racing SA) ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της τέταρτης, μαραθώνιας ειδικής διαδρομής του Ράλι Ντακάρ, με εκκίνηση στην Αρεκίπα και τερματισμό στην Τάκνα του Περού.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο οδηγός από το Κατάρ κάλυψε τα 405 χιλιόμετρα χρονομετρημένης διαδρομής σε 3 ώρες και 38 λεπτά, επίδοση που τον τοποθέτησε στην κορυφή των χρόνων και παράλληλα του επέτρεψε να διευρύνει και το προβάδισμά του στη γενική κατάταξη.

Δύο λεπτά πίσω του ήταν ο νικητής της προηγούμενης ειδικής, Stephane Peterhansel (X-Raid Mini JCW Team), με τον Jakub Przygonski (Orlen X-Raid Team) να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα στην κατηγορία των αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

«Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα», είπε στον τερματισμό ο Al-Attiya, που πλέον απολαμβάνει προβάδισμα 9 λεπτών στη γενική κατάταξη. «Κερδίσαμε την ειδική αν και ίσως να υπήρχε ταχύτερο αυτοκίνητο σήμερα. Ήταν πολύ σημαντικό που έπιασα στο δρόμο τον Peterhansel και έμεινα μαζί του μέχρι τον τερματισμό. Όλα πάνε καλά, δεν έχουμε προβλήματα. Έχουμε όμως πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας».

Τρίτος της γενικής είναι πλέον ο Nani Roma (X-Raid Team), με τέταρτο τον Przygonski και πέμπτο τον Yazeed Al-Rajhi (X-Raid Team) που έχασε τρεις θέσεις.

dakar19-ss3-przygonski-a640

Advertisement

Ο Sebastien Loeb (PH Sport) είχε άλλη μία δύσκολη μέρα, είχε τρία (!) κλαταρίσματα, με αποτέλεσμα να χάσει περίπου 30 λεπτά και είναι πλέον σχεδόν μία ώρα από την κορυφή, αν και έκτος γενικής. Δεδομένου πως ήταν μαραθώνια ειδική, πράγμα που σημαίνει πως δεν έχει βοήθεια από την ομάδα του απόψε, οι ζημιές στον τροχό του Peugeot 3008DKR μπορεί να του κοστίσουν αύριο.

Όσο για τον Carlos Sainz, ανέκαμψε από το δράμα της προηγούμενης ειδικής και ξεκίνησε το κυνήγι μίας θέσης στην πρώτη δεκάδα.

Advertisement

dakar19-ss3-sotnikov-a640

Στα φορτηγά πρώτευσε ξανά η Kamaz και μάλιστα ξανά με τον Andrey Karginov. Ο Martin Macik (Big Shock Racing) ήταν ενάμιση λεπτό πίσω ενώ ο Eduard Nikolaev είχε ξανά προβλήματα αλλά αυτή τη φορά κατάφερε να μπει στο Top3 και να κλείσει την ειδική όντας πρωτοπόρος γενικής.

Στα SxS πρωταγωνιστής ήταν ο Sergey Karyakin που πρώτευσε στην ειδική και πήρε και γενικότερα τα ηνία του αγώνα στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Advertisement

dakar19-ss3-sanz-a640

Στις μοτοσυκλέτες ο Αμερικανός Ricky Brabec (Honda) κέρδισε για δεύτερη φορά ειδική στην καριέρα του στο Ντακάρ και με αυτή πέρασε και στην κορυφή της γενικής κατάταξης. Κι αυτό παρότι είχε τρεις εκπροσώπους της Red Bull KTM Factory Racing Team να τον καταδιώκουν: Matthias Walkner, Toby Price και Sam Sunderland. Πρέπει να σημειωθεί πως ο Walkner είχε μία άσχημη προσγείωση στην οποία τραυμάτισε τον αστράγαλό του. Συνεχίζει αλλά αποτελεί ερωτηματικό η ετοιμότητά του για την επόμενη ειδική.

Τέλος στα quad, ο Αργεντινός Nicolas Cavigliasso (Drag’On Rally Team) επέστρεψε στις νίκες, αφήνοντας αυτή τη φορά δεύτερο τον συμπατριώτη του Jeremías Gonzalez Ferioli (Ferioli Ferioli Racing Team) κι έτσι διεύρυνε και το προβάδισμά του στη γενική κατάταξη.

dakar19-ss3-despres-loeb-a640

Η πέμπτη ειδική περιλαμβάνει 197 χιλιόμετρα απλής διαδρομής και 517 αγωνιστικά χιλιόμετρα ειδικής διαδρομής, με εκκίνηση στην Τάκνα και επιστροφή στην Αρεκίπα.