Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ 2019, ΕΔ1: Ξεκίνημα με Al-Attiyah

Ελλάδα 7:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Ντακάρ 2019, ΕΔ1: Ξεκίνημα με Al-Attiyah

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ 2019, ΕΔ1: Ξεκίνημα με Al-Attiyah

ΑΓΩΝΕΣ

H μεγάλη περιπέτεια του 41ου Ράλι Ντακάρ ξεκίνησε, με την πρώτη ειδική διαδρομή να αποτελεί πλέον παρελθόν! Στο τέλος της, στην κορυφή της γενικής κατάταξης στην κατηγορία των αυτοκινήτων ήταν ο Nasser Al-Attiyah της Toyota Gazoo Racing SA.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Συνολικά 130 αυτοκίνητα, 137 μοτοσυκλέτες, 26 quad και 41 φορτηγά πέρασαν τη ράμπα της εκκίνησης στη Λίμα (δείτε όλα όσα έγιναν στην πρωτεύουσα του Περού πατώντας εδώ). Ακολούθησαν 247 χιλιόμετρα απλής διαδρομής και μία ειδική διαδρομή 84 χρονομετρημένων χιλιομέτρων με τερματισμό στο Πίσκο.

Ο οδηγός από το Κατάρ που μετράει δύο νίκες στο Ράλι Ντακάρ, έφτασε πρώτος στον τερματισμό, με τον http://www.newsauto.gr/tag/sainz/(X-Raid Mini JCW Team) να ακολουθεί. Μόλις ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον περυσινό νικητή και δύο λεπτά πίσω από τον Al-Attiyah ήταν ο πρωταθλητής FIA Cross Country, Jakub Przygonski (Orlen X-Raid Team).

Advertisement
Advertisement

«Ήταν μία ειδική με παγίδες, καθόλου εύκολη. Υπήρχε καλή γραμμή από τις μοτοσυκλέτες και δεν χρειάστηκε να πιέσω πολύ. Στα τελευταία 10 χιλιόμετρα πιάσαμε τον Carlos και προσπάθησα να μείνω πίσω του μέχρι τον τερματισμό», είπε ο Al-Attiyah.

dakar19-ss1-loeb-a640

Οι teammates του Sainz, Stephane Peterhansel και Cyril Despres, είναι στην έβδομη και τη δέκατη θέση αντίστοιχα, ενώ ο Sebastien Loeb που τρέχει με ένα ιδιωτικό 3008DKR του 2017, είναι δέκατος τρίτος.

Advertisement

Στα φορτηγά πρώτευσε ο περυσινό νικητής Eduard Nikolaev της Kamaz, με τα Iveco των Ton van Genugten και Federico Villagra να έποινται.

Στα SxS τον καλύτερο χρόνο σημείωσε ξανά ο νικητής του 2018, ο Reinaldo Varela, με τους Chaleco Lopez και Gerard Farres να συμπληρώνουν το Top3.

Advertisement

Στις μοτοσυκλέτες η πρωτιά πήγε στον Joan Barreda (Honda), με τους Pablo Quintanilla (Husqvarna Factory Racing) και Ricky Brabec (Honda) να ακολουθούν.

Η δεύτερη ειδική περιλαμβάνει 211 χιλιόμετρα απλής διαδρομής και 342 αγωνιστικά χιλιόμετρα ειδικής διαδρομής, καθοδόν για το Σαν Χουάν.