Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ 2017: Γλυκό βάθρο για Despres

Ελλάδα 20:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Ντακάρ 2017: Γλυκό βάθρο για Despres

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ 2017: Γλυκό βάθρο για Despres

ΑΓΩΝΕΣ

Όταν ο πέντε φορές νικητής του Ράλι Ντακάρ στις μοτοσυκλέτες (2005, 2007, 2010, 2012, 2013) Cyril Despres έπαιρνε την απόφαση να αλλάξει κατηγορία και να περάσει στα αυτοκίνητα, ήξερε πως είχε δύσκολο έργο μπροστά του.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (ps@newsauto.gr)

Κι αυτό όχι μόνο επειδή έπρεπε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα αλλά και γιατί η μεταπήδησή του στους τέσσερις τροχούς έγινε για λογαριασμό της Peugeot, σε μία ομάδα με πραγματικά… ιερά τέρατα όπως οι Stephane Peterhansel, Carlos Sainz και Sebastien Loeb.

Φέτος, στην 3η του συμμετοχή με τη γαλλική ομάδα, κατάφερε να κερδίσει μία ειδική διαδρομή τερματίσει και στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης, 33 λεπτά πίσω από τον νικητή Peterhansel.

Advertisement
Advertisement

Εύλογα ο 43χρονος πλέον Γάλλος που έτρεχε με το #307 στις πόρτες του 3008 DKR, ήταν χαρούμενος, αναγνωρίζοντας παράλληλα την τεράστια αξία των teammates του: «Είναι ωραίο συναίσθημα! Είχα τρία χρόνια να βρεθώ στο βάθρο του Dakar και όταν αγαπάς τόσο πολύ αυτόν τον αγώνα και προπονείσαι όλο το χρόνο για αυτόν, τότε τα τρία χρόνια είναι πολύς καιρός. Προφανώς υπάρχουν δύο σπουδαίοι αντίπαλοι μπροστά μου. Οι Peterhansel και Loeb δεν είναι απλά βουνά, είναι το Έβερεστ και τα Ιμαλάια μπροστά μου. Θα προσπαθήσω να σκαρφαλώσω και θα προπονηθώ ακόμα περισσότερο».

Dakar17-SS2-despres-a640tall