Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ 2017: Εγκατέλειψε και ο Sainz

Ελλάδα 18:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Ντακάρ 2017: Εγκατέλειψε και ο Sainz

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ 2017: Εγκατέλειψε και ο Sainz

ΑΓΩΝΕΣ

Μετά τον Nasser Al-Attiyah, ένα ακόμα από τα φαβορί για νίκη στη φετινή δοκιμασία του Ράλι Ντακάρ τέθηκε εκτός μάχης. Ο λόγος για τον Carlos Sainz που εγκατέλειψε στο φινάλε της τέταρτης ειδικής διαδρομής.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

O Ισπανός έχασε περίπου δέκα λεπτά στα αρχικά στάδια της διαδρομής από το Σαν Σαλβαδόρ της Αργεντινής προς την Τουπίζα της Βολιβίας, λόγω λάθους στην πλοήγηση. Προσπαθούσε λοιπόν να καλύψει το χαμένο έδαφος έχασε τον έλεγχο του Peugeot 3008DKR μόλις πέντε χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό!

Μετά από πολύ κόπο, κατάφερε να συνεχίσει και να φτάσει στο bivouac, ωστόσο ο γαλλικός λέοντας με το Νο304 είχε υποστεί σημαντικές ζημιές, τις οποίες οι μηχανικοί της Peugeot δεν μπορούσαν να επιδιορθώσουν στο χρονικό περιθώριο που υπήρχε. Έτσι ο 54χρονος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Advertisement
Advertisement

«Μπήκα πολύ γρήγορα σε μία στροφή, με αποτέλεσμα αναποδογυρίσει το αυτοκίνητο και να καταλήξω σε ένα χαντάκι 10-15 μέτρων. Πονάω στη μέση αλλά πιο πολύ στεναχωριέμαι. Είχαμε χάσει πολύ έδαφος στο ξεκίνημα της ειδικής και προσπαθούσα να το καλύψω. Όταν παίρνεις τόσα ρίσκα, τέτοια πράγματα συμβαίνουν. Είναι προφανώς πολύ απογοητευτικό που αναγκάζομαι να εγκαταλείψω. Είχαμε εξ αρχής πολύ καλό ρυθμό με το Peugeot 3008DKR, το οποίο βελτιώθηκε σημαντικά σε σχέση με το περυσινό αυτοκίνητο. Είμαι πολύ απογοητευμένος που δεν θα μπορέσω να εκμεταλλευτώ τις δυνατότητές του», είπε ο Sainz.

Dakar17-SS4-Sainz-b640

Ο έμπειρος Ισπανός έχει μία νίκη στο Ράλι Ντακάρ στο ενεργητικό του, το 2010. Την επόμενη χρονιά ήταν τρίτος στην τελική κατάταξη αλλά έκτοτε μετράει τέσσερις συνεχόμενες εγκαταλείψεις.