Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Φινλανδίας: Ο Tanak τη γλίτωσε την πέτρα!

Ελλάδα 11:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Φινλανδίας: Ο Tanak τη γλίτωσε την πέτρα!

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Φινλανδίας: Ο Tanak τη γλίτωσε την πέτρα!

ΑΓΩΝΕΣ

Άκρως ενδιαφέρον αποδείχθηκε και το σκέλος του Σαββάτου για το Ράλι Φινλανδίας, ένατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ott Tanak, πέρασε και στην κορυφή, έχοντας προβάδισμα 16.4 δευτερολέπτων πηγαίνοντας στο τελευταίο σκέλος της σκανδιναβικής μάχης. Όλα αυτά σε μία ημέρα που ξεκίνησε γλυκά αλλά ξίνισε στην πορεία για την Toyota.

Τα Yaris WRC έδειχναν να ελέγχουν τον αγώνα, με τους Jari-Matti Latvala, Kris Meeke και Tanak, να κινούνται στις γρήγορες ειδικές με μόλις δέκατα του δευτερολέπτου να τους χωρίζουν. Αυτό όμως μέχρι την ειδική Kakaristo, όπου οι οδηγοί της ιαπωνικής ομάδας έβαλαν σημάδι μία μεγάλη πέτρα.

Ο Latvala είχε κλαταρισμένο πίσω αριστερό ελαστικό και έχασε χρόνο, μαζί και τα ηνία στη γενική ενώ ο Meeke έσπασε την ανάρτησή του και εγκατέλειψε. Ο Tanak τη γλίτωσε και κερδίζοντας τρεις ειδικές, είναι πλέον «αφεντικό».

Advertisement
Advertisement

Το τελευταίο σκέλος περιλαμβάνει δύο περάσματα από την ειδική Laukaa αλλά και από τη γεμάτη άλματα Ruuhimaki. Εκεί ο Εσθονός καλείται να διαχειριστεί το προβάδισμά του από τον Esapekka Lappi που δείχνει αναγεννημένος πίσω από το τιμόνι του Citroen C3 WRC. Αν δεν συνέβαινε βέβαια αυτό στη Φινλανδία, τότε που;

Ο Latvala είναι πλέον μισό λεπτό πίσω από τον teammate του, χωρίς να απειλεί άμεσα τον Lappi αλλά και χωρίς να απειλείται από τα μαχόμενα για την τέταρτη θέση πληρώματα. Προς το παρόν σε αυτή βρίσκεται ο Andreas Mikkelsen με το Hyundai i20 WRC, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastien Ogier 2.6sec πίσω του.

Advertisement

Πρέπει να σημειωθεί πως ο οδηγός της Citroen ήταν αδιάθετος το προηγούμενο βράδυ, με αποτέλεσμα να βγει στο δρόμο σχεδόν… άυπνος.

Από κοντά, άλλα έξι δεύτερα πιο πίσω είναι άλλο ένα Huyndai, αυτό του Craig Breen, ενώ o Thierry Neuville -επίσης με i20- είναι έβδομος αλλά επιπλέον είκοσι δευτερόλεπτασ πιο πίσω.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) 2:08:49.4
2. Lappi / Ferm (Citroën C3 WRC) +16.4
3. Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) +28.8
4. Mikkelsen / Jaeger (Hyundai i20 WRC) +50.5
5. Ogier / Ingrassia (Citroën C3 WRC) +53.1
6. Breen / Nagle (Hyundai i20 WRC) +59.1
7. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +1:19.3
8. Suninen / Lehtinen (Ford Fiesta WRC) +2:05.3