Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Που «τρέχει» το φετινό Ράλι Ακρόπολις;

Ελλάδα 3:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Που «τρέχει» το φετινό Ράλι Ακρόπολις;

ΑΓΩΝΕΣ

Που «τρέχει» το φετινό Ράλι Ακρόπολις;

ΑΓΩΝΕΣ

Η ώρα του SEAJETS Ράλι Ακρόπολις 2017 πλησιάζει και σίγουρα όλοι ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για τον εθνικό μας αγώνα στον οποίο θα λάβουν μέρος 73 πληρώματα (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ).

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Και φέτος προσμετρά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι ενώ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έχει έδρα τη Λαμία και πεδίο μαχών ορισμένες αναγνωρισμένες στο παγκόσμιο στερέωμα ειδικές διαδρομές της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας. Εκτός από τρίτος γύρος του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της FIA, θα αποτελέσει τον τρίτο και τέταρτο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλι, καθώς και τρίτος του αντίστοιχου για Ιστορικά αυτοκίνητα (η πρώτη ημέρα).

Ο αγώνας δεν έχει αλλάξει σχεδιαστικά σε σχέση με πέρυσι, με μοναδική εξαίρεση τη μείωση της ειδικής διαδρομής 1-4 SEAJETS Γραβιά κατά 890m από την αφετηρία της. Έτσι, το πρώτο αγωνιστικό σκέλος, το Σάββατο 3 Ιουνίου, περιλαμβάνει τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές και ειδικότερα: τη SEAJETS Γραβιά, μήκους 24,81km η οποία είναι το κλασικό Δροσοχώρι με αντίθετη φορά, την Άμφισσα, μήκους 14,29km που είναι οι Καρούτες με ανηφορική κατεύθυνση, και την ΕΚΟ Racing Παλαιοχώρι, μήκους 12,43km που ξεκινάει από την έξοδο του ομώνυμου χωριού και καταλήγει στο Ελευθεροχώρι.

Advertisement
Advertisement

Η δεύτερη μέρα περιλαμβάνει επίσης τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές, με πρώτη την ΕΚΟ Racing Ελευθεροχώρι, μήκους 17,87km και τη συνέχεια να δίνεται στη SEAJETS Ρεγκίνι των 11,61km με το χαρακτηριστικό πέρασμα από τα νερά στο τέταρτο χιλιόμετρα. Στη συνέχεια τα πληρώματα θα οδηγηθούν στη μεγαλύτερη ειδική διαδρομή του αγώνα, τη μήκους 33,86km Ελάτεια-Καρυά που μετά τα 10 πρώτα πασίγνωστα ανηφορικά χιλιόμετρα στρίβει αριστερά προς Ζέλι, σε μια διαδρομή που αναμενόμενα θα κουράσει τους οδηγούς πριν την επιστροφή τους στο ενδιάμεσο σέρβις, στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας όπου και το Αρχηγείο του SEAJETS Ράλι Ακρόπολις 2017.

acropolis16-NO9-640

Νωρίτερα, την Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 18:30 οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλα τα πληρώματα κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής εκκίνησης, που θα πραγματοποιηθεί στα προπύλαια της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, αν και το αγωνιστικό μέρος θα έχει ξεκινήσει ήδη από το πρωί της ίδιας μέρας, με τα ελεύθερα δοκιμαστικά (στις 08:30) και τη διεξαγωγή της Κατατακτήριας ειδικής διαδρομής (στις 11:30), μεταξύ ΧΥΤΑ Λαμίας και ΒΙΠΕ.