Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Pole position Lorenzo στο Motegi

Ελλάδα 7:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Pole position Lorenzo στο Motegi

ΑΓΩΝΕΣ

Pole position Lorenzo στο Motegi

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Χόρχε Λορένθο ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των κατατακτήριων δοκιμών του MotoGP της Ιαπωνίας. Ο εργοστασιακός αναβάτης της Yamaha που προηγείται και στη βαθμολογία, ήταν το μεγάλο αφεντικό στο Motegi. Αρχικά έκανε προσομοιώσεις αγώνα, αξιολογώντας τις γόμες της Bridgestone και τη κρίσιμη στιγμή έκανε τον τέλειο γύρο.

Advertisement
Advertisement

Η έκτη φετινή pole του Ισπανού επιτεύχθηκε με χρόνο στο 1.44.969, επίδοση που δεν μπόρεσε να βελτιώσει ο έτερος διεκδικητής του θρόνου, Ντάνι Πεντρόσα. Μάλιστα με αυτή, ο Λορένθο διέλυσε το προηγούμενο ρεκόρ πίστα, βελτιώνοντας την απόλυτη επίδοση κατά σχεδόν τρία δέκατα του δευτερολέπτου!

Ο αναβάτης της Honda αρκέστηκε στη δεύτερη θέση και ελπίζει στον αγώνα τα πράγματα να εξελιχθούν καλύτερα για εκείνον.

Όπως συνήθως, ακολούθησε μία Yamaha της Tech 3, με τον Καλ Κράτσλοου να είναι αυτός που θα βρεθεί στη πρώτη σειρά της εκκίνησης. Ακολούθησε ο Μπεν Σπις με τη δεύτερη εργοστασιακή Yamaha σε μία επεισοδιακή για εκείνον ημέρα, που είχε λάθη και τελικά πτώση, χωρίς τραυματισμό.

Advertisement
Advertisement

Δίπλα τους τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα είναι οι Αλβάρο Μπαουτίστα (Honda Gresini) και Αντρέα Ντοβιτσιόζο (Yamaha Tech 3). Έβδομος χρόνος για τον Κέισι Στόνερ που επιστρέφει με τη Honda αλλά έως τώρα κάνει χαμηλή πτήση, με τον Στέφαν Μπραντλ της LCR Honda και τις εργοστασιακές Ducati των Βαλεντίνο Ρόσι και Νίκι Χέιντεν να συμπληρώνουν τη δεκάδα.
[nggallery id=745]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

Θέλεις να αγοράσεις νέο αυτοκίνητο; Με τη Volkswagen Bank μπορείς!