Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | newsMOTO

ΑΓΩΝΕΣ

Peugeot Γκάλλο: Συμμετοχή στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις με τους Σ. Λευκαδίτη-Κ. Κόντο

  • newsautoteam

Δυναμική θα είναι η παρουσία της Peugeot Γκάλλο στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, με τους Σάββα Λευκαδίτη-Κώστα Κόντο να μοιράζονται το ολοκαίνουριο Peugeot 208 Rally4.

Στόχος του πληρώματος, είναι ο τερματισμός στην καλύτερη δυνατή θέση και η επικράτηση στην άτυπη κατάταξη των δικίνητων αυτοκινήτων, στο πλαίσιο της κλάσης RC4.

Η επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις στο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) στις 9-12 Σεπτεμβρίου, μετά από 8 χρόνια απουσίας, είναι η σημαντικότερη είδηση των τελευταίων ετών για τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Κατά το πέρασμα των δεκαετιών, η σχέση των Ελλήνων αγωνιζόμενων με τον  Εθνικό μας αγώνα υπήρξε άρρηκτη, γεγονός που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, όπως αποδεικνύει και η παρουσία των πληρωμάτων από τη χώρα μας, στον 9ο γύρο του φετινού WRC.

Πιστή στο ραντεβού με το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις και τηρώντας την οικογενειακή παράδοση, η Peugeot Γκάλλο  ετοιμάζεται, με πλήρωμα τους Σάββα Λευκαδίτη-Κώστα Κόντο, για την πρώτη συμμετοχή με το νέο Peugeot 208 Rally4 που θα έχει  το Νο.61 στις πόρτες. Ο λόγος για ένα αυτοκίνητο το οποίο διαθέτει κίνηση στους εμπρός τροχούς και έχει εξελιχθεί από την Peugeot Sport.

Χορηγοί αυτής της προσπάθειας είναι οι εταιρείες Αναγνώστου Φυτοχώματα, Κιτάντζης Φυτά και Εφόδια, Landmacon Α.Ε. Κατασκευές Πρασίνου, Θ.Κ. Σκαγιάς ΑΒΕΕ (SKAG), Lotos Oil και Cafe 25 seconds Vari.

Το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις θα έχει ως επίκεντρο την πόλη της Λαμίας. Η εκκίνηση θα δοθεί την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει η «Cosmote 5G Athens Stage», που θα αποτελέσει για πρώτη φορά στην ιστορία του αγώνα, ειδική διαδρομή στο κέντρο  της Αθήνας.   Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στη Λαμία, έπειτα από 15 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 292,19 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Ομάδα: Peugeot Γκάλλο Α.Ε.
Πλήρωμα: Σάββας Λευκαδίτης- Κώστας Κόντος
Αυτοκίνητο: Peugeot 208 Rally4
Team Manager: Βαγγέλης Γκάλλο
Τεχνική υποστήριξη : EMC Motorsport, Λευκαδίτης Motorsport
Μηχανικοί : Κώστας Σπύρου, Νίκος Λευκαδίτης, Δημήτρης Λευκαδίτης, Δημήτρης Λούκας, Θοδωρής Κούλης, Θανάσης Μπούτσικος, Στέλιος Παντελάκης
Χορηγοί : Αναγνώστου Φυτοχώματα, Κιτάντζης Φυτά και Εφόδια, Landmacon Α.Ε. Κατασκευές Πρασίνου, Θ.Κ. Σκαγιάς ΑΒΕΕ (SKAG), Lotos Oil, Cafe 25 seconds Vari
Χορηγός επικοινωνίας : 4Τροχοί

Πλήρωμα
Οδηγός: Σάββας Λευκαδίτης
Ημερομηνία γέννησης: 23 Σεπτεμβρίου 1980
Πρώτος αγώνας : Ολυμπιακό Ράλι 2004
Κυριότερες διακρίσεις : Πρωταθλητής Ελλάδος F2 2013, Πρωταθλητής Ελλάδος Χώματος F2 2012, Κυπελλούχος Ελλάδος κλάσης Α/6 2013
Συμμετοχές στο Ακρόπολις : 7 (2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018)
Δήλωση : «Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που θα είμαι μέρος της επιστροφής του  Ράλι Ακρόπολις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο αγώνα, στο πλαίσιο του WRC, είναι όνειρο για κάθε Έλληνα οδηγό και προσωπικά, δεν αποτελώ εξαίρεση. Νιώθω ακόμη ιδιαίτερη χαρά και ευθύνη, καθώς μαζί με τον συνοδηγό μου Κώστα Κόντο, θα οδηγήσουμε για πρώτη φορά το νέο 208 Rally4 της Peugeot Γκάλλο. Αυτό από μόνο του είναι μια ξεχωριστή πρόκληση, αφού ακόμη δεν έχουμε μεγάλη εξοικείωση με το αυτοκίνητο. Ωστόσο, προετοιμαζόμαστε εντατικά, για να είμαστε πανέτοιμοι σε αυτό το μεγάλο ραντεβού. Στόχος μας για το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, είναι να κινηθούμε όσο ταχύτερα γίνεται, να ευχαριστηθούμε τον ξεχωριστό αυτό αγώνα και να φτάσουμε στη ράμπα του τερματισμού, έχοντας ικανοποιήσει εαυτούς, τους συνεργάτες μας και τους θεατές».

Συνοδηγός : Κώστας Κόντος
Ημερομηνία γέννησης : 30 Ιανουαρίου 1962
Πρώτος αγώνας : Γύρος Πελοποννήσου 1984
Κυριότερες διακρίσεις : Κυπελλούχος Χώματος 2017, Κυπελλούχος Ασφάλτου κλάσης Α/5 1996, Κυπελλούχος Ράλι κλάσης Α/5 2001
Συμμετοχές στο Ακρόπολις : 9 (1987, 2000, 2005, 2006, 2011, 2012, 2013, 2017, 2018)
Δήλωση : «Όσα χρόνια και αν περάσουν, η συμμετοχή σε έναν αγώνα όπως το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις θα αποτελεί μια ξεχωριστή στιγμή για όλους μας. Η επιστροφή του αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι είναι πολύ σημαντική και νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά που θα βιώσουμε “εκ των έσω” αυτή την ξεχωριστή εμπειρία. Σε αγωνιστικό επίπεδο, θα προσπαθήσουμε να εξοικειωθούμε όσο ταχύτερα γίνεται με το νέο μας αυτοκίνητο. Προφανώς το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις θα είναι ένας πολύ απαιτητικός αγώνας, όμως αυτό το γνωρίζουμε, οπότε θα προσπαθήσουμε να βρούμε το σημείο τομής, ώστε να αποφύγουμε τα προβλήματα χωρίς όμως να θυσιάσουμε μεγάλο μέρος από την ταχύτητά μας».

Αυτοκίνητο Peugeot 208 Rally4 – Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κινητήρας: 3κύλινδρος 1,2 λίτρων, υπερτροφοδοτούμενος (Turbo)
Μέγιστη ισχύς : 208 ίπποι στις 5.450 σ.α.λ.
Μέγιστη ροπή : 290 Nm στις 3.000 σ.α.λ.
Κιβώτιο ταχυτήτων : Σειριακό 5 σχέσεων της Sadev
Κίνηση : στους εμπρός τροχούς
Ανάρτηση : Ρυθμιζόμενη τριών δρόμων
Φρένα : Αεριζόμενοι δίσκοι 283 χιλιοστών εμπρός, δίσκοι 290 χιλιοστών πίσω
Ελάχιστο βάρος: 1.080 κιλά (ελάχιστο) – 1.250 κιλά (με το πλήρωμα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Peugeot 208 Rally4: Παραδόθηκε το 100ο αυτοκίνητο
Επίσημο Δίκτυο Ford: Δυναμική παρουσία στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις
ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις: Πρώτα η ασφάλεια!

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto