Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Πέντε σοβαρά ατυχήματα στις δοκιμές του Indy500 (videos)

Ελλάδα 1:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πέντε σοβαρά ατυχήματα στις δοκιμές του Indy500 (videos)

ΑΓΩΝΕΣ

Πέντε σοβαρά ατυχήματα στις δοκιμές του Indy500 (videos)

ΑΓΩΝΕΣ

Τα 500 μίλια της Ινδιανάπολης είναι ένας από τους πιο θρυλικούς αγώνες παγκοσμίως – είναι όμως και από τους πιο απαιτητικούς.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού και τις οβάλ πίστες, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά απ’ ότι σε θεσμούς όπως η Formula 1 ή η Formula E. Οι ταχύτητες είναι σταθερά πολύ υψηλές και συχνά, έχουμε πολύ σοβαρά ατυχήματα.

Φέτος λοιπόν, τα πράγματα έχουν ξεκινήσει στραβά ενόψει του 99ου κατά σειρά Indy500 που διεξάγεται την Κυριακή, καθώς έχουμε ήδη αρκετά και μάλιστα σοβαρά ατυχήματα. Αυτά έχουν γεννήσει προβληματισμό σχετικά με τα νέα αεροδυναμικά πακέτα των μονοθεσίων κι όχι άδικα καθώς σε τρεις περιπτώσεις, τα είδαμε να απογειώνονται. Ας τα δούμε όμως αναλυτικά.

Advertisement
Advertisement

Όλα ξεκίνησαν με τον έμπειρο Helio Castroneves. Ο οδηγός της Team Penske έχασε τον έλεγχο στην πρώτη στροφή και μετά από επαφή με τον τοίχο, το μονοθέσιό του απογειώθηκε κάνοντας περιστροφή 180 μοιρών στον αέρα. Ευτυχώς ο 40χρονος οδηγός δεν τραυματίστηκε.

«Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι συνέβη αλλά νιώθω ευλογημένος που είμαι καλά. Ευτυχώς η πρόσκρουση στον τοίχο αλλά και η προσγείωση μου δεν ήταν πολύ άσχημες», δήλωσε λίγες ώρες μετά ο Βραζιλιάνος.

Advertisement

Το δεύτερο συμβάν αφορούσε εκπρόσωπο του ασθενούς φύλλου, την Pippa Mann.

Advertisement

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη στην ατυχία πήρε ο Josef Newgarden. Η Dallara-Chevrolet της CFH ακολούθησε παρόμοια ξέφρενη πορεία καθώς ο Αμερικανός έχασε τον έλεγχο στην πρώτη στροφή της θρυλικής πίστας, χτύπησε στον τοίχο με το πίσω μέρος και μετά το μονοθέσιό του απογειώθηκε.

Μετά σειρά πήρε ο teammate του Newgarden στην CHF, Ed Carpenter, που έχασε τον έλεγχο στη στροφή 2. Το μονοθέσιό του αναποδογύρισε και σύρθηκε στην πίσω ευθεία, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί ο Αμερικανός.

Advertisement

Το τελευταίο συμβάν αφορούσε τον James Hinchliffe που νοσηλεύεται, ευτυχώς έχοντας τις αισθήσεις του και έχοντας αποφύγει σοβαρό τραυματισμό. Ο οδηγός της Schmidt έχασε τον έλεγχο λόγω μηχανικού προβλήματος με αποτέλεσμα το μονοθέσιό του να καρφωθεί στον τοίχο. Μετά από ξέφρενη πορεία, ακινητοποιήθηκε διαλυμένο.