Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ούτε στο ERC το 2020 το Ράλι Ακρόπολις

Ελλάδα 9:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ούτε στο ERC το 2020 το Ράλι Ακρόπολις

ΑΓΩΝΕΣ

Ούτε στο ERC το 2020 το Ράλι Ακρόπολις

ΑΓΩΝΕΣ

Από το κακό στο χειρότερο πάνε τα πράγματα σε ότι αφορά στο Ράλι Ακρόπολις, που τελικά θα απουσιάζει και το 2020 από το καλεντάρι του ERC.

Advertisement
Advertisement

Με δεδομένη την απουσία του εθνικού μας αγώνα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό τουλάχιστον κρατούσε την Ελλάδα στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο χάρτη. Ωστόσο, παρότι τα πράγματα έδειχναν μέχρι τώρα ευοίωνα, δεν εξελίχθηκαν έτσι.

Είναι ξεκάθαρο πως με αρωγό τη δεδομένη βούληση της παρούσας κυβέρνησης και την έμπρακτη θέληση της να ανακτήσει η Ελλάδα ένα «παράθυρο» προς τον κόσμο μέσω του μηχανοκίνητου αθλητισμού, πως πρέπει να γίνουν γενναία βήματα για να αλλάξει τα δεδομένα και από το 2021 να αλλάξουν ρότα, με σκαλοπάτι την επιστροφή στο ERC και απώτερο στόχο το WRC.

Η απουσία μας από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανακοινώθηκε από την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας που μέσω ανακοίνωσής της πετάει βέλη προς τη Eurosport Events Limited, promoter του ERC. Γίνεται λόγος για διαβεβαιώσεις τόσο από την πλευρά της όπως και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου αθλητισμού πως το Ακρόπολις θα επέστρεφε στο καλεντάρι την επόμενη σεζόν, ειδικά από τη στιγμή που υπήρχε οικονομική εξασφάλιση του αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Γίνεται επίσης λόγος για καθυστέρηση προσαρμογής του θεσμικού πλαισίου στους διεθνείς κανονισμούς της FIA, που αναμενόταν να έχει λυθεί στη θητεία της προηγούμενης κυβέρνησης – κάτι που δεν συνέβη. Παρά το άμεσο ενδιαφέρον της νέας κυβέρνησης, το τρένο είχε πια φύγει από το σταθμό σε σχέση με το 2020.

Ας ελπίσουμε πως η βούληση της νέας κυβέρνησης, όπως εκφράζεται μέσα από τις ενέργειες του Υφυπουργείου Αθλητισμού όσον αφορά στην προσπάθεια διεκδίκησης του Ράλι Ακρόπολις, στην ανάδειξη θεμάτων που αφορούν στην οδική ασφάλεια και συνδέονται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και στην προώθηση του θεματικού τουρισμού μέσω διοργανώσεων του motorsport, πως θα μας φέρει με τις κατάλληλες κινήσεις, σύντομα σε σημείο όπου θα φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ.