Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ostberg και Qatar στην M-Sport (video)

Ελλάδα 0:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ostberg και Qatar στην M-Sport (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ostberg και Qatar στην M-Sport (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Τελικά το μέλλον της M-Sport στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι δεν φαντάζει και τόσο ζοφερό. Μπορεί η ανακοίνωση της διακοπής της εργοστασιακής συμμετοχής της Ford στο WRC να αποτέλεσε τεράστιο πλήγμα αλλά δεν αποτελεί και το τέλος του δρόμου για την αγωνιστική ομάδα του Μάλκολμ Ουίλσον, που διαχειριζόταν το αγωνιστικό πρόγραμμα του μεγάλου κατασκευαστή. Η βρετανική ιδιωτική ομάδα θα συνεχίσει να συμμετέχει στα ράλι και τα προηγούμενα 24ωρα έκανε δύο πολύ σημαντικές ανακοινώσεις. Η πρώτη, η βασική, μιας και αφορά στη βιωσιμότητα της, είναι πως το 2013 το επίσημο όνομα της θα είναι Qatar M-Sport World Rally Team, αφού ο Ουίλσον έφτασε στη πολυπόθητη συμφωνία με τον Νάσερ Αλ –Ατίγια που εκτός από τα πετροδόλαρα εκ Κόλπου ορμώμενα, θα φέρει τον Ολυμπιονίκη, πρώην πρωταθλητή PWRC και νικητή του Ράλι Ντακάρ, πίσω από το τιμόνι ενός Fiesta WRC σε 7 από τις 13 στάσεις της επόμενης σεζόν.

Advertisement
Advertisement

Αυτό ήταν το πρώτο βήμα. Το δεύτερο αφορούσε στη συμφωνία με έναν από τους πιο ταλαντούχους και πιο ελπιδοφόρους οδηγούς, τον Μαντς Όστμπεργκ. Ο 25χρονος Νορβηγός πήρε τη νίκη φέτος στη Πορτογαλία (μετά την ακύρωση του Μίκο Χίρβονεν), ανέβηκε άλλες τέσσερις φορές στο βάθρο και ολοκλήρωσε τη σεζόν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας των οδηγών.

Από εδώ και πέρα, περιμένουμε την ανακοίνωση ενός ακόμα οδηγού, αφού πέραν του Όστμπεργκ, θα υπάρχει ένα ακόμα αυτοκίνητο της M-Sport με πλήρη εμπλοκή. Το επιλεκτικό πρόγραμμα του Αλ-Ατίγια θα αφορά στο τρίτο αυτοκίνητο της ομάδας.

Στο βίντεο που σας παραθέτουμε, ο Νορβηγός μιλάει για το επόμενο βήμα της καριέρας του.
[nggallery id=1113]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement