Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Όσα έγιναν στις δοκιμές της Seajets Ανάβασης Κύμης

Ελλάδα 4:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Όσα έγιναν στις δοκιμές της Seajets Ανάβασης Κύμης

ΑΓΩΝΕΣ

Όσα έγιναν στις δοκιμές της Seajets Ανάβασης Κύμης

ΑΓΩΝΕΣ

Η καρδιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού της πατρίδας μας αυτό το Σαββατοκύριακο χτυπά στην Εύβοια και συγκεκριμένα στην Κύμη όπου διεξάγεται για δέκατη-πέμπτη φορά η τοπική ανάβαση.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Βασικός χορηγός είναι η Seajets που στηρίζει ενεργά ένα ακόμα αγωνιστικό δρώμενο εντός συνόρων. Και τι δρώμενο! Η πρώτη ημέρα δράσης περιελάμβανε τα τρία σκέλη των χρονομετρημένων δοκιμών, ενός αγώνας που αποτελεί τον 3ο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων.

Οι οδηγοί λοιπόν εξοικειώθηκαν με τη διαδρομή των 2,85 χιλιομέτρων, από το λιμάνι ως την πόλη της Κύμης, αναζητώντας παράλληλα το ιδανικό set up για τα αυτοκίνητά τους. Εύλογα η διαδρομή ήταν αρχικά πολύ γλιστερή άλλα με την πάροδο του χρόνου απέκτησε σαφώς καλύτερο κράτημα.

Advertisement
Advertisement

Από τις 83 συμμετοχές, είδαμε 79 να ανεβαίνουν τη διαδρομή καθώς δεν θα λάβουν μέρος στον αγώνα οι «Αμερικάνος», Λεωνίδας Κύρκος, Γιώργος Κεχαγιάς και Λάζαρος Καλύβας. Σε ότι αφορά σε χρόνος, παρότι αυτοί δεν μετρούν στα αυριανά αποτελέσματα, ο Μάριος Ηλιόπουλος με το εντυπωσιακό Ford Fiesta WRC της Formula Saloon ήταν ο ταχύτερος οδηγός και στα τρία περάσματα, πετυχαίνοντας προφανώς και τον καλύτερο χρόνο της ημέρας, ενώ ο συναγωνισμός στις επιμέρους Ομάδες και Κλάσεις αναμένεται έντονος, με βάση όσα έδειξαν οι σημερινοί χρόνοι.

KymiSeajets2017-cars-a640

Η ημέρα του αγώνα περιλαμβάνει δύο σκέλη από τα οποία θα προκύψει το τελικό αποτέλεσμα. Το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο θα ξεκινήσει στις 11:30 και ο δρόμος θα κλείσει για τους θεατές μία ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 10:30.