Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ο Valentino Rossi επιστρέφει στις πίστες

Ελλάδα 12:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Valentino Rossi επιστρέφει στις πίστες

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Valentino Rossi επιστρέφει στις πίστες

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Doctor Rossi επιστρέφει στους αγώνες για την χρονιά του 2022. Ο «Γιατρός» δεν έμεινε για πολύ εκτός αγωνιστικών διοργανώσεων και μετά τον γάμο του και την ανακοίνωση πως  θα γίνει πατέρας επιστρέφει στις πίστες.

Advertisement
Advertisement

Ο θρυλικός πρωταθλητής MotoGP ξεκινά νέα καριέρα στους αγώνες GT και το Πρωτάθλημα Fanatec GT World Challenge Ευρώπης με την ομάδα WRT Audi.

 

Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ταχύτητας Μοτοσικλετών Grand Prix  και MotoGP κρέμασε την δερμάτινη φόρμα του στο τέλος της χρονιάς του 2021 και αμέσως έβαλε στο στόχαστρο μια νέα πρόκληση στους αγώνες αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Μετά από μια επιτυχημένη δοκιμή με την ομάδα WRT στη Βαλένθια τον Δεκέμβριο, ο Valentino Rossi έχει πλέον οριστικοποιήσει την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα 10 αγώνων Fanatec GT World Challenge Europe με τη βελγική ομάδα

Με το εμβληματικό #46 από τους αγώνες μοτοσυκλετών, ο Ιταλός θα διεκδικήσει διακρίσεις τόσο στο Endurance Cup όσο και στο Sprint Cup μαζί με τους επίσημους οδηγούς της Audi Sport.

Advertisement

Το πρόγραμμα του Sprint περιλαμβάνει ένα πέρασμα από τα… πάτρια εδάφη του Ιταλού στο Misano (1-3 Ιουλίου), ενώ το δρομολόγιο του Endurance Cup περιλαμβάνει έναν ακόμη αγώνα στην Ιταλία στην Imola (1-3 Απριλίου) καθώς και μια πρώτη συμμετοχή σε 24ωρο αγώνα στο Spa (TotalEnergies 24 Hours of Spa 28- 31 Ιουλίου).

Η ομάδα της Audi έχει συγκεντρώσει 28 συνολικά τίτλους ομάδων και οδηγών από το 2011. Η βελγική ομάδα ήταν κυρίαρχη στο Sprint Cup και είναι επίσης ένας διεκδικητής της νίκης στο TotalEnergies 24 Hours of Spa.

Advertisement

Αν και το 2022 αντιπροσωπεύει μια νέα αρχή για το GT World Challenge Europe και τον θρύλο των MotoGP ο Rossi δεν είναι νεοφερμένος στη σειρά έχοντας συμμετάσχει σε δύο αγώνες Endurance στη Monza και στο Nurburgring κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2012. Η σεζόν του Endurance Cup ξεκινά στην Imola, ενώ το πρόγραμμα Sprint Cup ξεκινά στο Brands Hatch στις 30 Απριλίου/1 Μαΐου.

« Είμαι στην ευχάριστη θέση να συμμετάσχω με την ομάδα WRT, στο πρωτάθλημα. Όλοι γνωρίζουν ότι ήμουν πάντα μεγάλος λάτρης των αγώνων αυτοκινήτων και ότι πάντα με ενδιέφερε να αγωνιστώ με… τέσσερις τροχούς όταν η καριέρα μου στο MotoGP τελείωνε» δήλωσε ο Valentino Rossi.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Μichelin αποχαιρετά τον Valentino Rossi (+video)
O Valentino Rossi στο MotoGP Hall of Fame
Αφιερωμένο στην κόρη του το νέο κράνος του Rossi