Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ο Robert Wickens δίνει αγώνα να περπατήσει ξανά (video)

Ελλάδα 20:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Robert Wickens δίνει αγώνα να περπατήσει ξανά (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Robert Wickens δίνει αγώνα να περπατήσει ξανά (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Την σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζει μοιράστηκε με τους 41 χιλιάδες ακόλουθούς του στο instagram ο άτυχος Robert Wickens, που τραυματίστηκε σοβαρά σε ατύχημα στον αγώνα του Pocono Raceway για το IndyCar.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο Καναδός οδηγός που φέτος μεταπήδησε από το Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού (DTM) στους αγώνες μονοθεσίων της άλλης άκρης του Ατλαντικού Ωκεανού, έκανε μία επιτυχημένη παρθενική σεζόν, που στους πρώτους 13 αγώνες περιελάμβανε τέσσερις παρουσίες στο βάθρο και 10 στο Top10.

Όμως στην επανεκκίνηση του αγώνα της 19ης Αυγούστου το μονοθέσιό του ήρθε σε επαφή με εκείνο του Ryan Hunter-Reay, με αποτέλεσμα το δικό του να απογειωθεί και να καταλήξει στον προστατευτικό φράκτη. Είχε διατηρήσει τις αισθήσεις του αλλά η πρώτη διάγνωση μιλούσε μεταξύ άλλων σπασμένα πόδια, σπασμένο δεξί χέρι και τραυματισμό στην σπονδυλική στήλη.

Advertisement
Advertisement

Όπως αποδεικνύεται, ο τελευταίος τομέας αποδεικνύεται και ο πιο σημαντικός. Όπως επιβεβαίωσε μέσω social media, από τη στιγμή της σύγκρουσης είχε μείνει παράλυτος από το στήθος και κάτω. Ωστόσο ξεκαθάρισε πως η παραπληγία δεν αποτελεί μόνιμη κατάσταση.

Η έκταση του τραύματος στη σπονδυλική του στήλη έχει αφήσει ελπίδες να ενεργοποιηθούν ξανά τα νεύρα και να μπορέσει να κινήσει ξανά τα πόδια του. Όπως αναφέρει ο Wickens, δύο άνθρωποι μπορεί να ανακάμψουν σε διαφορετικό επίπεδο από τον ίδιο τραυματισμό. Δεν ξέρει λοιπόν αν θα περπατήσει ξανά αλλά κάθε μέρα δίνει μεγάλο αγώνα.

Στο video που επισυνάπτουμε, ο οδηγός της Schimdt Peterson Motorsports προσπαθεί να εξοικειωθεί με την προσπάθεια να περάσει από το κρεβάτι, στο αναπηρικό καροτσάκι.

Advertisement

Αν μη τι άλλο, όσα μοιράζεται ο Wickens δείχνουν πως παρότι εξαιρετικά άτυχος, είναι ακόμα περισσότερο πεισματάρης και αγωνιστής. Και ευχόμαστε να τα καταφέρει!

Advertisement