Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

O Lorenzo αφήνει τη Yamaha για τη Ducati

Ελλάδα 12:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Lorenzo αφήνει τη Yamaha για τη Ducati

ΑΓΩΝΕΣ

O Lorenzo αφήνει τη Yamaha για τη Ducati

ΑΓΩΝΕΣ

Μετά από οκτώ χρόνια συνεργασίας, οι δρόμοι του Jorge Lorenzo και της Yamaha θα χωρίσουν στο φινάλε της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν του παγκοσμίου πρωταθλήματος MotoGP!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Ήταν φήμη που ακουγόταν καιρό στα paddock και τελικά επιβεβαιώθηκε, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή να υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας με τη Ducati για το 2017 και το 2018, έχοντας μάλιστα και οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο.

Αυτή η συνεργασία θα κάνει τον Ισπανό πλουσιότερο κατά 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και θα του δώσει το ρόλο ηγέτη τον οποίο, παρά τους τρεις παγκόσμιους τίτλους του (2010,  2012, 2015), δεν έχει βρει στη Yamaha του θρυλικού Valentino Rossi.

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν, η ιταλική ομάδα δεν έχει αποφασίσει ποιον… Andrea θα κρατήσει την επόμενη σεζόν, εκ των Dovizioso και Iannone. Από την άλλη άγνωστο παραμένει ακόμα το όνομα του αντικαταστάτη του Lorenzo στη Yamaha αν και ως πιθανότερος υποψήφιος είναι ο Maverick Vinales.

lorenzo-valencia15-podium640tall

Η συνεργασία Yamaha-Lorenzo στο MotoGP άρχισε το 2008 και εκτός από τους προαναφερθέντες τρεις παγκόσμιους τίτλους, περιελάμβανε ακόμα 41 νίκες, 99 βάθρα, 36 pole positions και 27 ταχύτερους γύρους, σε σύνολο 138 εκκινήσων.

Advertisement

Μένει να δούμε αν ο Lorenzo θα αλλάξει στρατόπεδο ως… πρωταθλητής ή όχι!