Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

O Loeb θα τρέξει στο Ράλι Ντακάρ!

Ελλάδα 22:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Loeb θα τρέξει στο Ράλι Ντακάρ!

ΑΓΩΝΕΣ

O Loeb θα τρέξει στο Ράλι Ντακάρ!

ΑΓΩΝΕΣ

Ένα νέο μέλος απέκτησε η dream team της Peugeot Total, στην προσπάθειά της να «κατακτήσει» ξανά το επικό Ράλι Ντακάρ: τον εννέα φορές παγκόσμιο πρωταθλητή ράλι, Sebastien Loeb!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Ο Γάλλος οδηγός αναμενόταν να κάνει αργά ή γρήγορα αυτή την κίνηση – είχε μάλιστα επισκεφτεί τον θρυλικό αγώνα για να δει από πρώτο χέρι τις συνθήκες που επικρατούσαν εκεί. Η είδηση αυτή δημιουργεί νέο ενδιαφέρον ενόψει του Ράλι Ντακάρ 2016 που θα λάβει χώρα τον προσεχή Ιανουάριο στα εδάφη της Αργεντινής και της Βολιβίας.

Ο 41χρονος θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Ράλι, Carlos Sainz, τον πολυνίκη του Ντακάρ Stephane Peterhansel και τον Cyril Despres που μόλις πέρυσι έκανε τη μετάβαση από τους δύο τροχούς στους τέσσερις. Όπλο τους, είναι το 2008 DKR που παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ).

Advertisement
Advertisement

«Ανακάλυψα τον μηχανοκίνητο αθλητισμό αρκετά μεγάλος, στα 18 μου, όταν κι άρχισε να συμμετέχω σε ράλι. Έκτοτε, ήθελα να λάβω μέρος σε πολλές μορφές αγώνων και το Ράλι Ντακάρ ήταν μία από αυτές. Νομίζω πως το να αγωνίζεσαι σε αυτόν τον αγώνα και να οδηγείς στην έρημο, αποτελεί μεγάλη πρόκληση. Το Ράλι Ντακάρ είναι κάτι εντελώς διαφορετικό απ’ όσα έχω κάνει έως τώρα. Είναι πολύ μεγάλο σε διάρκεια, πάνω από δύο εβδομάδες και πρέπει να έχεις αντοχές – να προσέχεις εαυτόν αλλά και το αυτοκίνητό σου. Είναι ένας αγώνας εντελώς διαφορετικής προσέγγισης αλλά θα τον ανακαλύψω εν δράσει», είπε ο Loeb.

Loeb-Dakar16-announcement-b640
Οι πρώτες δοκιμές του Αλσατού με το νέο του «όπλο» πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Ιούνιο στο Μαρόκο και προφανώς εντυπωσιάστηκε από τα διαφορετικά καθήκοντα πίσω από το τιμόνι: «Στο WRC είχα συνηθίσει να αποφεύγω εμπόδια ενώ εδώ μπορώ να περνάω πάνω από αυτά. Χρειάζεται λίγος χρόνος για να το συνηθίσεις. Επίσης, έχω μάθει να έχω ακριβείς οδηγίες από το συνοδηγό μου. Στα Cross Country ράλι, πρέπει να βρίσκεις μόνος σου το πάτημα που θες και να αυτοσχεδιάζεις. Παράλληλα, είναι η πρώτη φορά που οδηγό diesel αγωνιστικό όχημα. Έχω πολλά να μάθω αλλά ανυπομονώ για την πρόκληση»!

Η πρώτη δοκιμασία για τον Loeb έρχεται άμεσα καθώς στις 3-9 Οκτωβρίου θα συμμετάσχει στο Rallye du Maroc, με ένα Peugeot 2008DKR προδιαγραφών 2015. Με το νέο όχημα θα τρέξει ο Carlos Sainz, με τον οποίο ο Loeb έχει συνυπάρξει στην ομάδα της Citroen στο WRC, το 2003 και το 2004.

H Dream Team της Peugeot: Sebastien Loeb, Cyril Despres, Carlos Sainz και Stephane Peterhansel

H Dream Team της Peugeot: Sebastien Loeb, Cyril Despres, Carlos Sainz και Stephane Peterhansel